Citim în tandem: Trăind o viaţă conştientă. Meditaţii zilnice pe calea toltecă & Recunoştinţa

Cine mă cunoaște știe că numai o persoană ZEN și calmă nu sunt. Mă aflu mereu în mișcare, mereu în alergare, cu timpul alergând nebun pe lângă mine și eu, dezamăgită că nu pot face tot ce mi-am propus, plâng pe lângă el. Deși susțin glumind că e mai rapid să ridic o rețetă «cu ce trebuie» decât să lucrez cu mine însumi, o fac din plin. Nu știu dacă deja se văd rezultatele, dar cu siguranță eu mă resimt! 🙂

De mare ajutor în demersul meu a fost cartea Trăind o viaţă conştientă. Meditaţii zilnice pe calea toltecă, de Don Miguel Ruiz Jr. (Editura Mix) Singura cale prin care cunoaşterea, teoria pot deveni realitate e practica. Exact ca în viața de zi cu zi, unde nu poți învăţa să găteşti sau să faci feluri noi de mâncare dacă nu pui în practică ceea ce ai citit în cartea de bucate, și în cazul cărților despre (re)descoperirea sufletului, nu poți să îți însușești cunoașterea spiritual fără trecerea lor prin suflet. Dacă doar citeşti cele scrise, ele reprezintă nişte cuvinte înşirate pe o pagină și nimic mai mult. Savoarea şi înţelesul prind viaţă numai atunci când alegi să pui în practică acele cuvinte. Atunci prinde viaţă o lecţie – când ea devine pentru tine adevăr, fiindcă devine o experienţă vie. Iar această carte m-a învățat, prin meditaţiile zilnice, să pun cunoştinţele în practică şi să cunosc prin proprie experienţă transformarea.

Este o carte ce se citește pe îndelete, câte o meditaţie pe zi, ca să-ţi acorzi timpul necesar pentru a reflecta cum trebuie la fiecare pasaj şi să pui în practică ceea ce citeşti la modul profund și interior. Mi se pare că dacă mai multe meditații sunt realizate pe zi, li se reduce impactul și succesul. Eu am ales să repet de mai multe ori aceeași meditație, deoarece am simțit că nu e pe deplin înglobată noului meu scop.

Cartea are format mic, 11.5 x 16 cm, încape în buzunar, în geantă, astfel că poate fi ușor luată în călătorii sau, de ce nu, citită când ne aflăm în diversele momente de așteptare forțată de împrejurări (în sala de așteptare la medic, în stații la mijloace de transport în comun etc.)

Una dintre lecțiile învățate din această carte este cea a recunoștinței. Din acest motiv, am ales ca lui Greuceanu să îi citesc în paralel cartea Recunoştinţa, de Florin Zamfir (tot Editura Mix). Cartea prezintă povestea aventurii celei mai frumoase gâze din pădure care a plecat să viziteze lacul și unde lucrurile iau o turnură neașteptată!

De această dată formatul mare al cărții, 20,7 x 29,5 cm, reprezintă un avantaj: imaginile sunt vii, luminoase, pline de detalii surprinzătoare, iar textul are fontul suficient de mare pentru a putea fi lecturat și de mai micii cititori. De apreciat este și faptul că volumul este în ediție bilingvă, română – engleză, astfel că poate fi folosit și pentru consolidarea limbii engleze.

Astfel, vă recomand să citiți în pereche, în tandem, cele două cărți! Copiii imită ceea ce văd la părinții lor și învață prin copierea comportamentului, nu din predici și reproșuri. Reconectați-vă cu propriul eu și ajutați copiii să asimileze o scară de valori autentică!

Și aveți din partea editurii, și a mea, implicit, o surpriză-cadou: introducând codul PATRICIA30 la finalizarea comenzii până la 30 iunie 2017, aveți o reducere de 30% la toate cărțile din coșul dv. (reducerile nu se cumulează, după cum se știe, și se aplică cea mai mare reducere!) de pe site-ul editurii.

Facebook Comments

Similar Posts