Iggy Peck, micul arhitect – o lecție despre pasiune și determinare

Pe Iggy Peck l-am îndrăgit imediat! Mi l-am imaginat un puști mic, durduliu, cu părul în vânt, mereu cu gândul la o nouă construcție. Un mic arhitect plin de imaginație și creativitate. Și nu m-am înșelat! Iar cartea din care coboară el, atât de viu și savuros, a devenit imediat preferata copiilor la clubul de lectură!

Unii copii sculptează castele din nisip. Alţii fac plăcinte din noroi. Iar alţii construiesc turnuri înalte din cuburi. Dar niciunul nu e mai priceput decât Iggy Peck, care a înălţat odată o replică în mărime naturală a Marelui Sfinx pe pajiştea din faţa casei sale! Iggy are o singură pasiune: construcțiile. Părinții lui sunt mândri de creațiile sale fabuloase, deși sunt adeseori surprinși de materialele utilizate – cine ar putea uita turnul construit din scutece murdare? Din păcate nu toți oamenii apreciază talentul lui Iggy – un exemplu este domnişoara Lila Greer, profesoara lui din clasa a doua, care se declară total împotriva arhitecturii! Astfel că Iggy se confruntă cu o provocare, însă îi plac construcțiile prea mult ca să renunțe! Dar o excursie cu clasa vine la ţanc ca să arate cât de util poate fi un arhitect.

Povestea, scrisă în rime irezistibile și pline de umor de Andrea Beaty și tradusă cu multă candoare și grijă de Domnica Drumea, face din această carte una perfectă pentru a fi citită copiilor cu voce tare. I-am urmărit cu drag pe copii cum se apropiau de mine în timpul lecturii, ca să observe mai bine ilustrațiile realizate de David Roberts, care redau extrem de fidel și haios cele citite.

Când lectura a fost gata, ne-am amintit și de Olivia, draga noastră purcică ce se visa artistă, iar apoi am purces la a pune în practică talentul lui Iggy: am fost la rândul nostru arhitecți și am conceput, pe echipe, clădiri din bețe de înghețată colorate. Au fost mai mult decât entuziasmați de idee și și-ar fi dorit să nu se mai termine ora, ca să adauge cât mai multe detalii lucrărilor lor!

 

 

 

 

 

 

 

Dar uneori e tare greu cu munca în echipă și micile certuri sunt inerente, așa că pe data următoare am decis să citim o poveste despre prietenie și ceartă: De ce vă certați, Matei? de Brigitte Weninger

Cu această ocazie însă am învățat și despre puterea negocierii și a trocului: copiii au făcut schimb de bețe, au făcut troc, s-au târguit, la final toată lumea a fost mulțumită!

Iar de va fi să mai citim cartea și la alte clase, cred că am putea încerca să adăugăm la lista de materiale de construcții și alte produse ceva mai… inedite! La ce ar putea folosi oare niște orez colorat sau paste strălucitoare?

Cartea poate fi găsită >> aici

 

Facebook Comments

Similar Posts