Găinușa care voia să zboare, de Sun-mi Hwang

Din când în când, în viața unui cititor apare câte o carte care îi smulge șiruri întregi de lacrimi, o carte care îl ține cu sufletul la gură, pe care nu vrea să o termine, pe care o devorează cuvânt cu cuvânt și literă cu literă. Iar eu sunt un cititor ușor de impresionat.

Spre rușinea mea, e prima oară când aud de această cartea și de autoare ei, Sun-mi Hwang. Am o scuză totuți, nici una din cele 30 de cărți publicate de ea nu a fost tradusă în limba română înainte de aceasta!

O carte fascinantă, o lecție de viață și iubire, pe care ar trebui să o citească orice adolescent, pentru a-și înțelege părinții și acțiunile lor, dar și toți părinții, care cu siguranță se vor regăsi în frământările și suferințele și dezamăgirile găinuşei. Este o carte despre prietenie, despre singurătatea ca pedeapsă pentru a fi diferit, dar și despre renunțarea la propria personalitate și individualitate pentru a fi acceptat de semeni. Dacă există și conotații politice, eu prefer să nu le evidențiez, și să consider în continuare cartea o metaforă minunată pentru iubirea necondiționată față de copiii născuți în inima părinților.

Părerea mea sinceră și (extrem de) subiectivă o puteți citi în recenzia de pe Serial readers >> aici

Facebook Comments

Mamă, soție, femeie, inginer și organizator de evenimente culturale în viața reală, autor de texte pentru copii și content editor pentru Serial Readers în viața virtuală...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *