„Momentul zero‟ al pasiunii mele pentru literatura pentru copii: cărți de colorat de la Editura Eurobookids

Știți momentele alea de revelație, când te lovește o idee și îți vine să te iei singur la palme că abia acum ți-ai dat seama? Ei, așa mi s-a întâmplat mie când mi-au căzut în cap (la propriu) cărțile de colorat din poză. Face palm! Cum am uitat de ele? Sunt „momentul zero‟, cu ele a început totul… toată aventura lucrului cu copiii…

În urmă cu 10 ani am scris primele mele poezii, pe baza ilustrațiilor pentru o serie de cărți de colorat pentru copii. Eram novice, abia publicasem prima mea carte, în regim propriu, și câteva poezii și povestioare pentru copii. Rețelele de socializare erau la început, erau alte vremuri, care acum mi se par atât de îndepărtate și acoperite de ceața memoriei. Nu îmi amintesc exact cum au aflat de mine, cum am început colaborarea, dar am fost entuziasmată și îngrozită în același timp. Entuziasmată pentru că era o oportunitate, o șansă venită de nicăieri, pe care parcă nu o meritam, și îngrozită pentru că era o responsabilitate mare, poeziile trebuiau să fie de calitate, educative și să reflecte foarte fidel imaginile deja realizate de ilustratori foarte talentați.

Editura Eurobookids a atras atenția în acești aproape 10 ani de activitate, deoarece oferă o paletă foarte variată de cărți pentru copiii preșcolari și școlari mici: cărți cu povești, cărți de colorat cu povești și educative, cărți cu autocolante, cu exerciții grafice și cărți didactice pentru grădiniță. Partea faină e că toate volumele sunt concepții proprii, imaginile sunt viu colorate, cu personaje hazlii, iar textele sunt scrise cu caractere mari, astfel încât cei mici să le poată descoperi și desluși și singuri. Cum reușesc să mențină raportul calitate – preț atât de bun, nu îmi dau seama, dar, știind cât de scumpe sunt în general cărțile de colorat pentru copii, nu pot decât să îi felicit!

Cât despre cărțile mele, vă pot spune că le ador! Versurile sunt facile, vocabularul este unul lejer, accesibil copiilor încă de la vârste fragede, exact așa cum mi-aș dori să citesc lui Greuceanu! Nu că mă laud singură, dar chiar mi-a ieșit!

A fost o onoare și o satisfacție să colaborez cu Editura Eurobookids și îi voi recomanda mereu pentru profesionalism și încrederea pe care mi-au acordat-o la început de drum, dar mai ales pentru cărțile de colorat mișto pe care le-au publicat, indiferent că eu am scris textul ce însoțește și completează ilustrațiile sau nu.

Vă recomand cu cea mai mare încredere aceste cărți și sigur nu mă veți înjura dacă îmi veți urma sfatul! Cum să nu mă recomand eu pe mine din toată inima?!?

Facebook Comments

20 de comentarii la „„Momentul zero‟ al pasiunii mele pentru literatura pentru copii: cărți de colorat de la Editura Eurobookids

 • iulie 19, 2017 la 9:06 am
  Permalink

  WOw, felicitari! 🙂
  Cumnatei mele i-ar placea sigur sa faca si ea asta…are talent! 🙂

  Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 6:49 am
   Permalink

   Ar putea incerca sa contacteze edituri, nu se stie niciodata de unde sare iepurele!

   Răspunde
 • iulie 19, 2017 la 9:33 am
  Permalink

  UaU, ce tare! Eu când eram mică eram înnebunită după cărțile de colorat și mereu încercam să nu depășesc conturul :)) Știu că dacă greșeam mă enervam și nu mai voim să colorez acea pagină.

  Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 6:49 am
   Permalink

   Eu uram coloratul in contur, mi se parea ca pierd din creativitate… acum… sunt inginer! :))

   Răspunde
 • iulie 19, 2017 la 10:18 am
  Permalink

  Foarte tare! Felicitari și succes pe mai departe, imi place strofa prezentata, se vede ca te pricepi.

  Răspunde
 • iulie 19, 2017 la 10:18 am
  Permalink

  O super realizare! Felicitari! Chiar sunt tare simpatice cartile si foarte atragatoare! Mie imi plac si acum cartile de colorat! <3

  Răspunde
 • iulie 19, 2017 la 1:53 pm
  Permalink

  Trebuie sa le comand si eu. Imi place poezia cu maimute. In ce librarii le gasim?

  Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 6:48 am
   Permalink

   Pot fi comandate online de pe elefant.ro sau de pe siteul editurii. Dar stiu ca se gasesc prin toate librariile mari.

   Răspunde
 • iulie 19, 2017 la 5:53 pm
  Permalink

  Sa stii ca ai mare dreptate cu momentul 0! Parca prin colorare, desenele devin reale si prind cumva forma, deci si o viata. Felicitari pentru colaborare, mereu am apreciat persoanele care se implica in asemenea lucruri. Acum chiar m-ai facut curioasa, o voi cauta si eu pentru cel mic 🙂

  Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 6:46 am
   Permalink

   Multumesc! Am o obligatie morala sa ti le recomand, nu? :))

   Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 6:45 am
   Permalink

   Multumesc! Da, acum 10 ani am inceput sa colaboram, dar din pacate pana ieri nu ne-am mai auzit de 7 ani! 🙂 poate reluam colaborarea, cine stie!

   Răspunde
 • iulie 20, 2017 la 8:48 am
  Permalink

  Bine de stiut. Am un nepotel si nu mai e mult pana cand are varsta aia la care toti copii deseneaza, coloreaza, peste tot, pe pereti, pe dosul scaunelor de bucatarie, pe unde au ceva loc liber 🙂

  Răspunde
  • iulie 20, 2017 la 10:15 am
   Permalink

   Noi avem opere de arta pe pereti… 🙂 cand a vazut ca nu ne impacientam si il lasam sa se joace, a renuntat singur! 🙂

   Răspunde
 • iulie 20, 2017 la 11:03 am
  Permalink

  Felicitari! Voi tine cont de aceste carti pentru inceputul de gradi al printesei mele!

  Răspunde
 • octombrie 17, 2017 la 9:03 am
  Permalink

  Eu chiar daca nu am copii (inca!) apreciez foarte mult toate cartile noi pentru copii care apar pentru ca mor cand le citesc pe cele mai vechi cu care am crescut si noi, pline de omoruri, batai, violenta &co.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *