Orice proiect, oricât de mic, are în spate o echipă de organizare, oameni care pun suflet, trup și timp pentru ducerea la bun sfârșit a tuturor activităților propuse! În cazul proiectului Citește după cei 7 ani de-acasă, echipa fondatoare este formată din trei persoane dinamice, creative și pline de inițiativă!
SIMONA ELENA ROMAȘ – profesor pentru învățământ primar și mamă a trei băieți
De-a lungul celor 25 de ani în învățământ, a reușit să îmbine armonios tradiționalul cu alternativa educațională step by step. Își dorește pentru geenrațiile actuale să aibă parte de un proces didactic modern, adaptat, integrat în care să primeze curiozitatea și creativitatea, toleranța și prietenia, bucuria și nevoia de mișcare a copiilor, pentru a-și forma o personalitate armonioasă. Este partener de încredere al familiilor copiilor alături de care se implică în proiecte sociale, culturale, sportive, ecologice și de voluntariat.
“Povestea ca o necesitate în predarea noului curriculum mi-a fost insuflată cu mult drag și afecțiune de bunicii mei, a căror «povești de seară / de amiază / de sărbătoare» mi-au marcat minunata copilărie la țară.”
Puteți urmări activitățile desfășurate de ea la clasă pe pagina clasei, Școala Pinguinilor.
(FLOR)INA BULZAN – terapeut prin dramă și joc în formare, mamă a două fete, povestitor
A crescut înconjurată de povești și cărți. A ajuns să cunoască lumea poveștilor din mai multe unghiuri: al copilului, al părintelui, al terapeutului și al povestitorului, storyteller. Experiența de mai bine de 5 ani în cadrul cluburilor realizate alături de cadre didactice creative, dinamice și dedicate copiilor i-a demonstrat puterea de exprimare de sine, definire, dezvoltare personală și vindecare pe care o are Povestea. Ea, Povestea, este locul și timpul fermecat unde copiii pot să crească, să se cunoască, să se exprime, să creeze, să înțeleagă și să relaționeze unii cu alții. Abordarea narativă în domeniul terapiei, chiar și cu alții, s-a adăugat la confirmarea necesității folosirii poveștilor ca unealtă / cadru în dezvoltarea celor mici și mari.
Puteți urmări activitățile desfășurate de ea și recomandările ei pe Punguța cu povești.
PATRICIA LIDIA (POPESCU-CEVEI) – mămică de Greuceanu, inginer programator, scriitor, fost cadru didactic, colaborator al mai multor reviste culturale și președinta Asociației Bastionul ArtLitTim.
Iubește ceea ce face și consideră că are o datorie morală să dea mai departe binele pe care îl primește. De peste 10 ani organizează evenimente cu și pentru copii. Este un om pasionat de scris și citit, și își dorește să aducă o schimbare în bine lumii în care trăim, să o transformăm într-un loc pașnic și primitor pentru copiii noștri. Astfel, printr-un joc al circumstanțelor a ajuns organizator de activități culturale în cadrul Penitenciarului Timișoara!
Scrie pentru că își dorește să inspire și să ajute părinții să petreacă timp de calitate alături de copiii lor și pentru că e convinsă că o cultură generală mai bogată ne ajută pe toți să vedem lucrurile altfel.
Puteți urmări activitățile desfășurate de ea și recomandările ei pe prezentul blog 🙂
————————————————————-
Vă invit să urmăriți pagina proiectului, Citește după cei 7 ani de-acasă, și să furați idei sau să veniți cu sugestii, propuneri de îmbunătățire, completări. Revenim curând și cu recomandările noastre de lectură! Împreună creștem cititori!
Facebook Comments