Colecția EduCard de la Editura Gama – jocuri cu carduri educative pentru toți copiii!

Îmi plac foarte mult activitățile care îi ajută pe copii să învețe lucruri importante prin joacă. Am descoperit, de-a lungul timpului, diverse jocuri interesante și utile pentru copii, despre unele am scris în trecut („Colecționarii de Artă” sau Jocul de scriere creativă), despre altele voi scrie azi, iar pe măsură ce voi descoperi jocuri noi și fascinante pentru mine sau prietenii mei, vă voi ține la curent. Astăzi vă povestesc despre 3 jocuri foarte frumoase din colecția EduCard de la Editura Gama, de dimensiuni mici, excelente de jucat mai ales în timpul deplasărilor sau vacanțelor: cărți de joc educative.

joc educativ pentru copii de la Editura Gama

Știu și câștig!

Sunt niște cărți de joc de mare ajutor copiilor, de aici putând afla o sumedenie de informații. Jocul conține 50 de carduri cu întrebări și răspunsuri, destinate copiilor de 6-7 ani. Pachetul prezintă 3 modalități de joc, în funcție de numărul de jucători:

3 – 6 jucători –arbitrul pune întrebările de pe carduri celorlaltor jucători, câștigătorul e cel care răspunde la cele mai multe întrebări

3 – 4 jucători – arbitrul pune întrebările de pe card unui jucător, dacă acesta răspunde corect la minim 2 din cele 3 întrebări primește cardul; dacă nu știe răspunde la nici una, se trece la următorul jucător.

1 jucător – acesta trebuie să răspundă la toate întrebările, verificându-se singur.

Scopul jocului este îmbunătățirea cunoștințelor de Limba și literatura română, Cultură generală și Matematică. O potențială variantă de joc este adresarea întrebărilor dintr-un singur domeniu.

joc educativ pentru copii de la Editura Gama

Ghicitori

Pachetul conține 24 de carduri cu ghicitori despre animale, obiecte, legume, flori și fructe și 24 de carduri cu imagini-răspuns. Jocurile propuse au diferite grade de dificultate și sunt recomandate copiilor de peste 3 ani.

Gradul 1 de dificultate – copilul va sorta mai întâi cardurile cu imagini pe categorii tematice, apoi pe cele cu ghicitori (ghidându-se după culorile cardurilor). Fiecare imagine va fi descrisă de copil, numind obiectul reprezentat. Apoi, părintele citește câte o ghicitoare, iar copilul trebuie să indice imaginea aferentă răspunsului corect.

Gradul 2 de dificultate – cardurile imagine sunt așezate pe masă, părintele citește o ghicitoare, înmânează cartonașul copilului, care trebuie să suprapună cardul cu ghicitoarea celui aferent răspunsului corect. Scopul jocului este să realizeze cât mai multe perechi.

Gradul 3 de dificultate – se alege un conducător de joc, care primește carduri cu ghicitori; cardurile cu imagini se amestecă și se împart câte 4 la jucători. Conducătorul întoarce o ghicitoare cu fața în sus, pe masă, și o citește cu voce tare; jucătorul care are cardul imagine corespunzător ia perechea, apoi trage altă imagine din teanc. Dacă se greșește răspunsul sau nimeni nu are cardul potrivit, ghicitoarea trece înapoi în teanc.

joc educativ pentru copii de la Editura Gama

Orașe din România

Pachetul conține 41 de cărți de joc „județ-reședință” cu întrebări și răspunsuri despre județele și reședințele de județ, o carte de joc despre municipiul București, 5 carduri „bonus” cu întrebări din geografie, istorie, literatură, artă și invenții românești, 2 carduri cu informații despre stema și steagul României, un card de verificare a regiunilor istorice românești. Fiecare carte de joc „județ-reședință” conține 6 întrebări referitoare la județ și la reședința acestuia.

Gradul 1 de dificultate – Știu și câștig! – se aleg cele 42 de cărți de joc „județ-reședință” și cea despre București. Cărțile se așează pe masă, astfel încât răspunsurile să nu fie vizibile. Arbitrul adresează o întrebare unui jucător, dacă acesta răspunde corect, primește cartea și i se adresează o nouă întrebare, dacă nu, aceasta este scoasă din joc și este întrebat următorul jucător. Dacă jucătorul răspunde corect la 3 întrebări succesive, i se va pune o întrebare de pe unul dintre cartonașele ” Bonus”. Câștigă cine a adunat mai multe cărți.

Gradul 2 de dificultate – Domino – cărțile de joc „Județ-reședință” se împart în mod egal jucătorilor. Cel care deschide jocul așază o carte cu un județ, apoi ceilalți vor așeza în stânga și în dreapta, pe rând, câte o carte-județ vecin. Jocul se încheie când niciun jucător nu mai are cartea potrivită. Câștigă cine are cele mai puține cărți rămase în mână.

Gradul 3 de dificultate – Știu regiunile istorice! – se aleg cărțile de joc și se pun pe masă cu reședința de județ la vedere. Fiecare jucător trage pe rând câte o carte și spune numele județului și regiunea istorică din care face parte, fără a se uita pe verso. Dacă a răspuns corect, își oprește cartea, dacă nu, aceasta se scoate din joc. Câștigă cine a adunat mai multe cărți de joc.

Scopul jocului este învățarea reședințelor de județ ale României și a regiunilor istorice, precum și îmbogățirea cunoștințelor despre orașele țării.

Aceste 3 jocuri sunt doar exemple din zecile de jocuri cu carduri EduCard promovate de Editura GAMA! Seria cuprinde categoriile EduCard Junior, EduCard Junior Plus, EduCard Inițiat și EduCard Expert, fiecare cu un alt grad de dificultate. Fiecare pachet conține 50 de carduri cu colțurile rotunjite, pentru o manipulare mai ușoară, și conține mai multe sugestii de jocuri, care fac din învățare o activitate amuzantă.

Cărțile de joc educative EduCard Junior se adresează copiilor încă de la 1 an și ajută la dezvoltarea limbajului, la îmbogățirea vocabularului și la însușirea unor cunoștințe de bază. Temele alese – Primele cuvinte,  Fructe și legume, Forme și culori, Vehicule, Animalele și Cifrele – acoperă întreaga paletă de interese a micuților.

Cărțile de joc educative EduCard Junior Plus se adresează copiilor începând de la vârsta de 3 ani. Seturile sunt utile pentru dezvoltarea vocabularului, recunoașterea literelor și învățarea limbilor străine. Temele alese – Ghicitori,  Instrumente muzicale, Meserii, Alfabetul, Limba engleză și Limba germană – sunt perfecte pentru preșcolari.

Cărțile de joc educative EduCard Inițiat se adresează copiilor începând de la vârsta de 5 ani. Cu ajutorul lor, citirea și primele noțiuni de matematică se pot deprinde fără efort. Temele alese – Adunarea,  Scăderea, Învăț să citesc!, Ceasul, Banii și Știu și câștig! –  sunt potrivite cu temele abordate la grădiniță și în clasa pregătitoare.

Cărțile de joc educative EduCard Expert se adresează copiilor începând de la vârsta de 7 ani și urmăresc atât îmbogățirea cunoștințelor de cultură generală, cât și exersarea unor competențe specifice. Temele alese – Orașe din România, Țări și capitale, Europa. Țări și capitale, Who’s Who, English Vocabulary, Înmulțirea – sunt recomandate pentru elevii din clasele primare, dar îi pot captiva pe jucătorii de orice vârstă!

Facebook Comments

Similar Posts