arta selectării datei

Focusul și ordinea privind eficiența și productivitatea: arta selectării datei

Nu de puține ori am fost întrebată cum reușesc să fac atâtea (și să îmi și iasă!). Planificare și organizare în amănunt – la mine asta a fost soluția! Și se pare că fac o treabă bună, de cele mai multe ori. Dar asta după ce am descoperit un concept holistic de planificare: BaZi! Am urmat un curs online susținut de Joey Yap pe această temă – arta selectării datei, iar articolul de mai jos este un rezumat al acestui curs și al cărții sale, The Art of Date Selection: Personal Date Selection.

Joey Yap este autorul a peste 182 de cărți, consultant și educator Feng Shui, BaZi, QiMen, pasionat de metafizică, snowboarding și anime. De asemenea, a fondat Joey Yap Consulting Group și, de 20 de ani, este consultantul șef al unora dintre cele mai memorabile proiecte și coach pentru personalități prolifice din lume. Cursurile sale online sunt senzaționale, iar cărțile lui pot fi comandate prin Books Express.

«Timpul este relativ. Ne propunem să facem lucruri la anumite ore, fără să știm dacă atunci e vremea lor sau nu, iar asta ne condiționează.»

Deja-vu de Alisa Roteliuc, Editura Eleprint

Arta selectării datei este profund legată de alte discipline ale metafizicii chineze, inclusiv BaZi. Bazi este cunoscut și sub numele de Cei patru stâlpi ai destinului. Este o formă de astrologie chineză care studiază energia unei persoane și îi trasează viața. Acest sistem reprezintă un calcul astrologic, cei patru stâlpi reprezentând ora, ziua, luna și anul nașterii. Sistemul se bazează pe calendarul solar, luând în calcul eliptica rotației pământului în jurul soarelui.

Cei Patru Stâlpi Ai Destinului ne pot oferi multe detalii despre personalitatea unui om, despre relația lui cu membrii familiei, despre moștenirea strămoșilor, despre ciclurile de evoluție ale norocului, despre potențialul interior, talente și posibile domenii de activitate, compatibilitatea noastră cu alte persoane.

Interpretarea celor 4 stâlpi se bazează pe cele 12 zodii chinezești, pe cele 5 elemente primordiale și pe calendarul Hsia – calendarul străvechi al agricultorilor chinezi. Cei 4 stâlpi sunt creați de două tulpini: tulpinile celeste și tulpinile terestre.

Ai avut vreodată o zi în care ai planificat totul perfect, dar tot ce putea merge prost a mers prost clar? Poate că lansarea produsului bine gândit nu a primit rezultatele pe care le-ai așteptat, poate că renovarea casei s-a încheiat provocându-vă mai multe probleme, poate ieșirea romantică s-a încheiat pe o notă de dezamăgire… și ai rămas să te întrebi: „Unde au luat-o lucrurile razna?!?” Ei bine, s-ar putea ca momentul să nu fi fost ales corect.

Pentru toate există o vreme, / şi orice lucru de sub ceruri îşi are timpul său: / un timp pentru a te naşte şi un timp pentru a muri; / un timp pentru a sădi şi un timp pentru a smulge; / un timp pentru a ucide şi un timp pentru a vindeca; / un timp pentru a dărâma şi un timp pentru a zidi; / un timp pentru a jeli şi un timp pentru a râde; / un timp pentru a boci şi un timp pentru a dansa; / un timp pentru a arunca cu pietre şi un timp pentru a strânge pietre; / un timp pentru a îmbrăţişa şi un timp pentru a fi departe de îmbrăţişări; / un timp pentru a căuta şi un timp pentru a pierde; / un timp pentru a păstra şi un timp pentru a arunca; / un timp pentru a rupe şi un timp pentru a coase; / un timp pentru a tăcea şi un timp pentru a vorbi; / un timp pentru a iubi şi un timp pentru a urî; / un timp pentru război şi un timp pentru pace.

Eclesiastul 3

De exemplu, prețul acțiunilor poate fi în creștere astăzi, în scădere mâine sau invers. Chiar dacă ai investit în acțiunile potrivite, timpul poate face diferența în ceea ce privește cât de profitabilă poate fi investiția ta. La fel, același lucru se poate spune despre efectuarea oricărei activități. Există o diferență clară între a face același lucru la momentul potrivit și a face la momentul nepotrivit.

ARTA SELECTĂRII DATEI

Nu este un secret faptul că marile companii își lansează campaniile și noile produse pe baza cercetărilor, analizelor și tendințelor performanțelor anterioare. Poate părea inovator, dar selectarea unor date bune nu este un concept modern; este practicat deja de chinezi de mii de ani. Prin combinarea observațiilor istorice cu astronomia și astrologia, savanții antici au putut identifica ciclurile energetice și modul în care aceasta se raportează la anumite evenimente.

Au descoperit că zilele bune și zilele rele nu apar la întâmplare. Există un anumit tipar și aceste cicluri pot fi calculate și socotite în avans. Ce s-a întâmplat odată se poate întâmpla din nou, în mod repetat. Prin urmare, este vorba de a stabili când este momentul potrivit pentru a iniția o activitate. Aceasta ar fi literalmente „a face ceea ce trebuie la momentul potrivit”.

POTRIVIREA TIMPULUI LA ACTIVITATE

Plantarea și recoltarea culturilor, căsătoriile, mutarea în case noi sau călătoriile au incluse toate selecția datei pentru a se asigura că aceste activități se vor derula fără probleme. Fiecare zi aduce o energie specifică adecvată și în același există timp nepotrivit pentru anumite activități. Aceasta înseamnă că nu există o zi cu totul „bună” sau „proastă”. Prin selectarea datei, este posibil să transformi zilele proaste în zile bune și cele bune, în minunate. Acest lucru permite să profiți la maximum de ziua curentă.

CEI 12 OFIȚERI AI ZILEI

Poate fi luni, marți și așa mai departe conform calendarului gregorian. În Calendarul chinezesc, fiecare zi ar putea fi unul dintre cei 12 ofițeri ai zilei (tipul de chi care caracterizează ziua) și anume Stabilire, Eliminare, Completare, Echilibru, Stabilitate, Inițiere, Distrugere, Pericol, Succes, Primire, Deschidere și Încheiere (Establish, Remove, Full, Balance, Stable, Initiate, Destruction, Danger, Success, Receive, Open și Close, după cum apar în curs și pe calendarul pe care îl vei descoperi mai jos).

Activitățile adecvate se referă la ceea ce poartă numele fiecărei zile. După cum sugerează și numele lor, zilele de stabilire și inițiere sunt excelente pentru lansări și pentru a începe ceva nou. Zilele de eliminare sunt bune pentru a elimina negativitatea din viața ta. Zilele de primire sunt bune pentru a cere ceva, cum ar fi o promovare sau o creștere a salariilor. Unii dintre cei 12 ofițeri ai zilei sunt totuși un pic mai delicați.

Deși numele său sună amenințător, zilele Pericol nu sunt deloc periculoase. De fapt, este una dintre cele mai bune zile datorită efectului său. Aceasta este o zi în care problemele devin oportunități. În mod similar, ziua Echilibru este momentul în care poți ajunge la un nivel de echilibru sau de egalitate dacă te afli într-o poziție dezavantajoasă. Când este asociat cu activitatea corectă, poți transforma nefavorabilul în favorabil.

Zilele Succes, în general, sunt cele mai favorabile și mai pozitive zile dintre toate – energia prezentă în timpul acestor zile este potrivită pentru toate activitățile care necesită un început pozitiv și un final pozitiv. Ele acționează ca un multiplicator pentru rezultatul oricărei activități și de aceea se recomandă să începem în aceste zile toate evenimentele importante.

CÂND ENERGIILE SUNT (NU) ALINEATE

În Metafizica chineză, există tot felul de energii care funcționează la frecvențe diferite. Nu numai că o zi conține propria semnătură energetică, lunile și anii au propriile energii. Când aceste energii se opun reciproc, atunci tensiunea este mare, toată lumea se simte neliniștită și, în adâncul sufletului, știi că ceva nu este în regulă. Aceste zile rele le numim Spărgători.

Există Spărgătorii lunii și Spărgătorii anului. Toate activitățile importante ar trebui evitate la aceste date. De exemplu, dacă ar fi să inițiezi un proiect de renovare pe un Spărgător de an, te poți aștepta la probleme, vor apărea greșeli, măsurătorile vor fi greșite și o mulțime de lucruri vor trebui refăcute.

Trebuie însă ținut cont că energia care înconjoară o activitate durează doar cât ține activitatea în sine. Asta înseamnă că pentru evenimente pe termen scurt, cum ar fi o renovare de o zi, aceasta va dura doar o zi. Da, va fi o provocare, dar se va termina odată ce va fi finalizat proiectul. Ceea ce ar trebui să îți propui este să nu începi activități pe termen lung, cum ar fi căsnicia sau un nou loc de muncă, în zilele de Spărgători.

Dacă activitatea necesită o săptămână sau mai mult pentru a fi finalizată, cum ar fi o campanie de promovare de produse, există șanse mari ca aceasta să se suprapună cu o zi Spărgător. Înainte de a începe să te panichezi, amintește-ți că ziua în care începi activitatea este de fapt cea care contează. Asta înseamnă că, dacă pornești campania la o dată bună, iar evenimentul progresează spre zile proaste, va fi în continuare în regulă.

PERSONALIZEAZĂ-ȚI ARTA SELECTĂRII DATEI

Dacă știi ce se află în graficul tău BaZi îți permite să utilizezi o versiune personalizată pentru arta selectării datei care poate aduce beneficii în mod specific. Pentru a obține graficul tău personal BaZi, îl poți obține gratuit: Joey Yap BaZi Chart

După ce ți-ai generat graficul tău BaZi, fii atent(ă) la colțul din stânga sus al tabelului:

Diagrama BaZi prin aplicația Joey Yap

Acest tabel conține diferite semne animale și este unic pentru fiecare persoană. Pentru noi contează cel mai mult ce semne animale există în dreptul Noble People (oameni nobili), Intelligence (inteligență) și Peach Blossom (floare de piersic). Pe lângă cei 12 ofițeri ai zilei, fiecare zi are și elementul său și semnul său animal. Știind ce zi este în ceea ce privește aceste animale poate fi folosit în avantajul tău.

Dacă ai nevoie de ajutor, încearcă să-l ceri într-o zi care are ca semne animale cele din dreptul Noble People. De exemplu, dacă semnele tale animale sunt Șobolan și Maimuță și în semnul zilei sunt Șobolan și Maimuță, înseamnă că ajutorul este mai ușor disponibil în această zi. Acest efect se amplifică dacă ziua este una care are ca Ofițer al zilei Primire.

Există ceva pe care vrei să-l înveți? Studiul sau activităție creative dau cel mai bun randament în zilele care au semnul tău animal de Inteligență. De exemplu, dacă ai la Inteligență tigru, înseamnă că ești mai receptive(ă) la învățare în zilele Tigru.

Urmează o întâlnire romantică sau vrei să impresionezi pe cineva? Pentru asta este animalul vedetă din Peach Blossom. De exemplu, dacă semnul animal din dreptul Peach Blossom e calul, stabilește-ți întâlniri speciale în zile cu semnul animal Cal, pentru a crește probabilitatea de a ieși în evidență în fața persoanei pe care vrei să o impresionezi.

CUM TE ORIENTEZI ÎN CALENDAR

Ofițerul zilei se află în colțul din dreapta jos al casetelor individuale ale zilelor (încadrate cu roșu de mine pe calendar). În partea dreaptă se regăsesc și sugestiile de activități ce trebuie evitate (AVOID) sau care ar fi potrivite (SUIT) în anumite date specifice ale lunii (încadrate cu albastru de mine pe calendar).

Cele mai de succes activități sunt cele planificate corespunzător pe baza acestor date și în coroborare cu zilele Succes!

Totodată, accesând prima pagină BaZi Chart, afli detaliile zilei în care te afli.

Te-a lovit curiozitatea? Vrei să afli mai multe despre arta selectării datei? E clar, călătoria ta este doar la început. Iată câteva linkuri rapide pentru a trece la nivelul următor

  1. Telegram: Sfaturi zilnice și resurse gratuite aici: www.joeyyap.com/telegram
  2. YouTube: Videoclipuri și lecții tutoriale gratuite: www.joeyyap.com/YT
  3. Instagram: www.instagram.com/djoeyyap
  4. Facebook www.facebook.com/djoeyyap
  5. Cursuri: https://jya.joeyyapacademy.com/ sau courses@joeyyap.com

Descoperă și alte articole din categoria Focusul și ordinea privind eficiența și productivitatea:

Facebook Comments

Similar Posts