îndepărtarea etichetelor

Îndepărtarea adezivului de la etichete: soluție homemade

Reciclez mult flacoane și borcane, atât de sticlă, cât și de plastic. Mereu le caut reutilizări practice în casă, grădină. Mi se pare o risipă să arunc (fie și în pubelele speciale de colectare pentru reciclare) recipiente pe care le pot refolosi, cine știe când voi avea nevoie de ele? De ce să cumpăr când se ivește necesitatea și să creez și mai mult deșeu, pe lângă faptul că pot totodată economisi niște bani? Problema cea mare pentru mine a fost mereu îndepărtarea adezivului de la etichete. Căci nu îmi place să rămână etichetele pe recipiente și să inducă în eroare pe termen lung!

M-am gândit să împărtășesc cu voi «marele secret» descoperit după lungi căutări și testări de soluție pentru îndepărtarea adezivului de la etichete după ce am citit articolul scris de Natalia Marc de la Artdor: Reutilizarea borcanelor

Această rețetă de soluție pentru îndepărtare a adezivului este un produs natural de casă, care oferă aceleași rezultate fără toți aditivii chimici duri din produsele din comerț. Așa că îl poți folosi cu încredere!

Ingrediente (raportat la cantitatea dorită)

  • 2 părți bicarbonat de sodiu
  • 1 parte ulei de nucă de cocos – eu folosesc ulei nefracționat (fără parfum) în acest scop
  • câteva picături de ulei esențial de portocale sau ulei esențial de lămâie, pentru un plus de putere de degresare și miros frumos

Instrucțiuni

Elimină cât mai mult din etichetă sau autocolant înainte de a începe.

Combină ingredientele într-un castron mic și amestecați-le împreună cu o lingură sau o spatulă mică până când se formează o pastă groasă.

Aplică pasta cu degetele sau cu o cârpă, lăsând să acționeze câteva minute.

Freacă zona până când eticheta/autocolantul dispare complet. Spală cu apă caldă și săpun/detergent de vase pentru a îndepărta resturile sau pelicula de ulei. Voila! Eticheta a dispărut.

Dacă faci cantitate mai mare, poți păstra soluția de îndepărtare a adezivului într-un recipient etanș pentru utilizare ulterioară.

Notă (dar nu fă ca mine, dacă nu ești convinsă că funcționează pentru tine!)

Această soluție de îndepărtare a adezivului este, de asemenea, un fabulos exfoliant facial hidratant! Cu adaosul de ulei esențial de portocale, este perfect pentru tenul gras!

Facebook Comments

Similar Posts