vampirii

Ce ne facem cu vampirii energetici?

Ți s-a întâmplat să faci cunoștință cu o persoană și să simți repulsie, instant, fără să ai o logică pentru că nu ți-a greșit cu nimic? Ți s-a întâmplat să intri într-un spațiu, o clădire nouă, și brusc să ai senzația de copleșire și epuizare, deși locul pare unul minunat și atmosfera pare una caldă, plăcută? Ei bine, de fapt s-au interferat câmpurile voastre energetice, iar acestea nu erau compatibile. Fiecare persoană sau spațiu are o aură. Dacă o persoană este jos energetic, a avut multe necazuri, s-a enervat des, această aură prezintă zone negre, fisuri, pete. Dacă într-un spațiu au avut loc evenimente neplăcute, certuri, înselări, decepții, moarte, este încărcat negativ. În ambele situații poate fi vorba despre vampirii energetici.

Vampirismul energetic reprezintă furtul energiei celuilalt. Omului căruia îi este furată energia, ca măsură de auto-conservare, i se închid canalele de comunicare cu universul și se încarcă din rezerve proprii. Expunerea pe termen lung duce la îmbolnăvire și chiar la moarte. Putem recunoaște vampirii energetici după gradul de epuizare pe care ni-l aduc și pentru că ne dereglează constant starea de spirit.

Vampirii energetici acționează cu egoismul animalelor de pradă și al copiilor mici. Dacă interesele tale coincid cu ale lor pot fi muncitori, agreabili, plăcuți. Totul se schimbă când nevoile tale intră în conflict cu ale lor. Vampirii energetici folosesc metodele hipnotizatorilor, invitându-te să fii atent la ei și nu la ce fac. Folosesc dorințele oamenilor pentru a-i controla. Sunt foarte pricepuți în a crea o realitate alternativă și îi fac pe ceilalți să creadă în ceva ce nu există. Oferă posibilitatea victimelor de a alege între două variante dintre care una este imposibilă, exploatând faptul că teama de consecințele negative este mai mare decât consecințele însele.

Am întâlnit de-a lungul vieții o mulțime de vampiri energetici, într-o vreme îi atrăgeam efectiv din cauza vibrației mele personale, acum mă feresc de ei mai ceva decât de boală. Am identificat mai multe tipologii de vampiri energetici:

  1. Persoana bine văzută în societate, veselă, atractivă, sociabilă, care reușește să își păstreze aparența de ”om bun și mereu vesel” în cercuri mari, dar care în intimidate, în discuțiile particulare se transformă într-o persoană critică, rece, egoistă, mereu nemulțumită, descurajând persoana din fața ei, care își arată laturile meschine numai în privat. La finalul discuției, te simți tu vinovat pentru ”perturbarea armoniei” sau te simți total descurajat pe drumul tău. Sentimentul pe care ți-l lasă este de neputință constantă de a reuși, iar cu cât încerci mai mult, cu atât te descurajează mai mult și te deprimă mai mult. Folosește cuvinte care dor, fără a jigni.
  2. Persoana care se plânge non-stop și pentru tot ce i se întâmplă. Este victima eternă, povestește doar elementele negative ce i se întâmplă, vede doar partea goală a paharului, dă vina pe toți cei din jur pentru situația în care se complace. Pentru toate deciziile proaste și judecățile eronate răbufnește asupra celor din jur, pentru a se elibera de energia negativă creată de conștientizarea a ceea ce a simțit sau a făcut.
  3. Persoanele dependente, care solicită atenție continuu. Din cauza traumelor din copilarie, și-au dezvoltat un sentiment de singurătate și nesiguranță, iar acum sufocă familia, partenerul și prietenii cu nevoia lor permanentă de atenție și dragoste. Sunt genul de persoane care au nevoie de confirmări repetate pentru orice acțiune personală, sunt persoane care nu se simt bine în pielea lor la primirea de complimente, spunând că minți și ascunzi un scop meschin pentru care faci complimente. Aceste persoane sunt foarte sensibile și trebuie să fii cu mare băgare de seamă la fiecare cuvânt pe care îl adresezi pentru a nu îi supăra, căci obișnuiesc să reinterpreteze toate vorbele, dându-le întotdeauna o conotație negativă, menită să îi atace.
  4. Persoanele invidioase, care îi atacă pe acei oameni care au deja realizări. Vampirii energetici invidioși spun că ceilalți fie au reușit pe căi necinstite, fie au avut un noroc care nu va ține mult. Sunt intimidați de cei superiori lor, îi invidiază pe oamenii care au un business, mic sau mare, îi invidiază pe cei care au acumulat ceva material sau intelectual.
  5. Persoanele arogante care se consideră atoateștiutoare. Aceste persoane minimizează orice efort, se consideră superiori și au un sentiment plăcut când cei din jurul lor se simt triști, neplăcuti sau neputincioși. Vampirii energetici ai aroganței pretind că au toate răspunsurile din lume, singurele opinii valabile fiind ale lui, că sunt centrul universului! Lor le lipsește măsura, respectul și bunul simț, secând de energie pe cei din jurul lor prin atitudinea lor, prin minimizarea oricărui efort depus de cei din jur.

Cel mai simplu mod de a ne apăra de vampirii energetici, evident, este să îi evităm și îndepărtăm din viața noastră. Daca vampirul energetic continuă cu manevrele sale manipulative fără să lase nicio secundă impresia că dorește să-și asume responsabilitatea pentru propria energie sau că va lua vreo atitudine ca să iasă din acest cerc vicios, poate e momentul să îndepărtezi acea persoană de lângă tine. Uneori e dificil, dar nu trebuie să te simți vinovat pentru că renunți la o relație toxică; nu poți cări această povară în detrimentul sănătății tale fizice și psihice.

În discuțiile față în față, o metodă bună este de a ne încrucişa mâinile şi picioarele în timp ce conversăm cu persoane de la care ne putem aştepta la neplăceri. Prin aceasta închidem propriul biocâmp, nepermițând scurgerea sau spargerea lui. În plus, zâmbește-le. Zâmbetul are o vibrație înaltă, iar atunci când zâmbești unei persoane, aceasta va fi influențată de energia pozitivă degajată de zâmbet. Doar gândește-te cum te simți când ți se zâmbește pe stradă, te simți cuprins de o stare de bună dispoziție, nu? Exact așa se simte și vampirul energetic atunci când îi zâmbești, va fi dezarmat de atitudinea ta contradictorie stării sale și va reflecta starea ta, iar acest lucru îl va ridica energetic.

La nivel psihic, una dintre cele mai bune căi de protecție împotriva vampirilor energetici este să îți întărești subconștientul și să stabilești o legătură puternică interioară cu Sursa Divină. Meditația este o metodă excelentă de a atinge acest deziderat. Meditează zilnic, chiar și numai 10-15 minute. În acest fel, crește toleranța ta când aura ta se intersectează cu aurele altora.

Spune câteva afirmații pozitive când te afli în prezența unei „lipitori” energetice. Când te simți sufocat de nivelul vibrațional scăzut al persoanei cu care ai de-a face, repetă în minte câteva afirmații pozitive preferate, pentru a te echilibra din punct de vedere energetic: ”Subconștienul meu este puternic, mă apără și mă protejează de orice energie negativă”, ”Nimeni și nimic nu îmi poate face rău dacă eu nu accept acest lucru”.

Folosește-te de puterea imaginației și vizualizării pentru a-ți crea un scut protector. Îți poți imagina că ești înconjurat de o lumină albă, venită de la Divinitate, ori că te afli într-o sferă de energie pozitivă, care nu permite nici unui cordon energetic negativ să ajungă la tine.

Ceva de adăugat? Mi-ar plăcea să-ți citesc opinia într-un comentariu 😉 aici pe blog sau pe pagina mea de Facebook!

Facebook Comments

Similar Posts