lut polimeric

Fă-ți propriile bijuterii din lut polimeric – curs online pentru începători

Lutul polimeric (sau FIMO, cum i se mai spune, de la principalul producător al acestui material) a devenit un material bine cunoscut în România în ultimii ani, fiind folosit la crearea de accesorii simpatice, unicat. Ce m-a atras în mod special la cursul de modelat lut polimeric realizat de Elena Pintilie a fost faptul că pot crea alături de Greuceanu tot felul de cadouri personalizate, originale, pentru cei dragi.

Elena Pintilie este de profesie modelier și are o experienţă de 34 de ani în confecţionarea pantofilor, iar de 2 ani realizează şi produse handmade: bijuterii din lut polimeric, pietre semipreţioase şi sârmă argintată, agende cu coperţi detaşabile din piele naturală, botoşei pentru nou-născuţi, kituri DIY din piele naturală (proiectul meu de suflet).

Oi fi eu o bună comunicatoare, dar când e vorba de lucru manual sunt varză! Ei, nu pot fi chiar așa de perfectă (știu, perfect nu are grade de comparație, e superlativ absolut)! Fii-miu mi-a moștenit (anti)talentul la desen și modelaj, dar asta nu ne-a oprit din a urma un curs de modelaj în lut polimeric.

Ador să primesc cadouri personalizate de la copii, cadouri simbolice. Întotdeauna păstrez toate cadourile primite de la copii – bilețele, desene, frunze etc. Pentru mine, gestul și gândul valorează mult mai mult decât costă în bani lucrul respectiv. Așa că mereu l-am încurajat pe Greuceanu să participe activ la realizarea cadourilor pentru cei dragi – uneori, prin a da o mână de ajutor la alegerea lui, alteori, prin crearea lui.

Cursul de modelaj în lut polimeric s-a încadrat perfect în acest principiu al meu. Cursul se adresează celor ca noi, novici 100% în ceea ce privește modelajul și pe cuvânt de pionier (ce nu am fost niciodată) că e la fel de simplu precum joaca cu plastilină (doar că rezultatul final se transformă într-o decorațiune minunată, ce rezistă în timp).

În cadrul cursului am aflat:

  • ce materiale ne sunt necesare și de unde le putem achiziționa
  • cum putem crea 4 modele diferite de flori (plus bonus o crăciuniță, de sezon, excelentă pentru a decora borcanele cu turtă dulce!)
  • cum se face ansamblarea finală a bijuteriilor după coacerea decorațiunilor

Norocul nostru că avem multe fetițe în familie, așa că… să nu vă surprindă cadourile ce le vor primi domnișoarele voastre de la Greuceanu!

Cui se (mai) adresează cursul (în afară de mămicile cu copii preșcolari și școlari mici, care vor putea astfel crea propriile bijuterii fantezie, dar și cadouri surpriză)?

  • Persoanelor care doresc să realizeze un venit suplimentar, să își completeze financiar nevoile, pe lângă serviciu sau pensie.
  • Persoanelor care caută să își găsească o nouă direcție profesională sau care au nevoie de un restart după pierderea unui loc de muncă.
  • Cadrelor didactie care vor să încurajeze copiii să creeze altfel de opere de artă la orele de lucru manual.

După Anul Nou ne apucăm de făcut mărțișoare din lut polimeric, doar acuma le putem face chiar noi (economisim și timp, și bani, și alergătură, și vor fi 100% unicat!). hmmm, și parcă mi-aș face și un borcan al abundenței, îmbrăcat în auriu… aoleo! Prea multe idei am acuma, din nou! Și un suport pentru creioane, mai special. Și un ghiveci unicat. Și…

În plus, lucrul manual ajută deosebit copiii și adulții deopotrivă, nu numai prin rezultatul final deosebit, ci și prin procesul în sine. Lucratul cu lutul polimeric liniștește și relaxează, este o formă de conectare cu lumea interioară, un mod de a medita, de a trăi ancorat în prezent, fără griji și neliniști!

Am scris pe blog și de ce am ales să investesc în cursuri online și nu în ateliere de lucru în această perioadă >> AICI!

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, contactează-o direct pe Elena Pintilie pe Facebook (messenger).

Facebook Comments

Similar Posts