chakra sacrală

Reconectează-te cu chakra ta sacrală – 7 idei pentru o doză de va-va-voom

Demult tot vreau să scriu articolul ăsta, dacă tot am luat-o eu pe calea asta esoterică și a lucrului cu energiile personale, și tot povestesc despre echilibrul emoțional. Iar iubirea e parte importantă a vieții noastre, iubirea de sine și iubirea pentru cei din jur și din partea celor din jur. Și dacă tot vine Sf. Valentin și Dragobete, am ales să vă abordez tema iubirii din perspectiva chakrelor, cristalelor, uleiurilor esențiale cu arome senzuale și de iubire de sine și a regăsirii personale. Fie că ești parte dintr-un cuplu, cauți să reaprinzi o poveste de dragoste sau vrei să te regăsești pe tine însăși, există o mulțime de variante de a ajuta energia blocată să circule din nou prin chakra ta sacrală!

Dacă viața ta amoroasă sau iubirea ta de sine este în prezent badabum sub pământ, ar putea fi un semn că energia din chakra ta sacrală este blocată sau dezechilibrată. Dar fii liniștită – există soluții! Cuprinzând abdomenul inferior, șoldurile, pelvisul și organele de reproducere, chakra sacrală – a doua chakră – este situată chiar sub ombilic și este centrul energiei noastre sexuale, emoționale și creative. Imaginează-ți-l ca un disc sau roată invizibilă care trebuie să se rotească liber pentru ca noi să ne bucurăm pe deplin de pasiune, intimitate și plăcere.

Crește energia cu ajutorul cristalelor

Chakra sacrală este legată de culoarea portocaliu, o culoare vibrantă și energizantă care poate ajuta la eliberarea energiei stagnante. Așează-te pe spate și pune un cristal portocaliu, cum ar fi carnelian, calcit portocaliu sau cuarț portocaliu pe abdomenul inferior. Relaxează-te, respiră profund și vizualizează culoarea plină de bucurie a cristalului umplând zona și apoi, în timp ce expiri, vizualizează cum dai drumul și eliberezi orice energie blocată sau latentă. Fă acest exercițiu în mod regulat, în sesiuni scurte de maxim cinci minute, și vei constata că în curând vei începe să te simți mai vibrantă. Deoarece toate chakrele sunt legate, poate vrei să încerci să echilibrezi și baza, sau chakra rădăcinii, așezând la baza coloanei vertebrale granat, precum și chakra inimii, plasând pe mijlocul pieptului un cuarț roz.

Ce zici de un dans senzual?

Orice fel de dans sau exercițiu care necesită “datul din șolduri” și legănarea bazinului ajută la conectarea cu chakra sacrală și trezirea zonei – cu cât poți face mișcări mai senzuale, cu atât mai bine. Cândva, datul din fund (twerking) era doar un dans obscur și plin de sexualitate de care auzeai uneori în melodiile rap ale lui Dirty South. Dansul din buric este un dans străvechi practicat, tradițional, în multe regiuni din Orientul Mijlociu și Asia Centrală, alcătuit dintr-o serie de mișcări unduitoare, vibrații, rotiri care implică întregul corp, fiind perceput ca un dans senzual și exotic. Kizomba este un dans care se dansează cu ochii închiși, fiind sinonim cu pasiune mocnită, senzualitate, simțire profundă. Sau ce zici de un șimi?

Sau, mai simplu, ia un cerc de Hula Hoop, mișcă șoldurile și distrează-te puțin!

Eliberează prin Yoga

Există, de asemenea, o mulțime de posturi de yoga care deschid șoldurile, care ajută fluxul de energie pozitivă să treacă prin chakra sacrală. Încearcă Poziția Copilului (ananda balasana) pentru a elibera zona sacrală și partea inferioară a spatelui, a deschide șoldurile, coapsele interioare și zona inghinală. Stând întinsă pe spate pe un covor, îndoaie genunchii cu picioarele orientate în sus, spre tavan, strânge lateralele picioarelor cu mâinile, asemenea unui bebeluș fericit! Ținând gleznele strânse direct deasupra genunchilor, adu genunchii spre axile. Flexează călcâiele și împinge ușor picioarele în mâini pentru a crea puțină rezistență. Evită să ridici fundul de pe saltea. Ține poziția 5 – 10 respirații profunde și eliberează-o încet.

Încearcă un masaj senzual

Mișcările lungi de mângâiere și netezire numite effleurage (mișcări utilizate în masajul suedez pentru a încălzi mușchiul înainte de a lucra adânc în țesuturi) folosind podul palmelor și degetele sunt ușor de făcut pe spate și sunt o modalitate senzuală de conectare cu chakra sacrală. Această metodă se concentrează și pe conectarea cu partenerul, așa că înlătură orice bariere și profită de moment.

Crează atmosfera cu prosoape pufoase calde, lumânări parfumate și, bineînțeles, renunțând la telefoane. Crează un mediu propice sentimentelor de emoție și bucurie cu amestecul de uleiuri esențiale dōTERRA Passion, 3-4 picături într-un difuzor. Pentru masaj, amestecă 5 picături de ulei esențial Passion cu 10 ml de ulei purtător, cum ar fi ulei de cocos fracționat (utilizează mai puține picături din amestecul Passion dacă vreunul dintre voi are pielea sensibilă; întotdeauna folosește uleiurile esențiale conform instrucțiunilor).

Începe prin încălzirea uleiului în palme, apoi, începând de la baza coloanei vertebrale (dar fără a lucra direct peste ea) lasă mâinile să alunece pe spate, peste umeri și înapoi în poziția inițială. Experimentează făcând acest lucru alternând mâinile și cu mișcări circulare, lucrând întotdeauna în mișcări continue, calmante, păstrând contactul cu corpul în fiecare moment. Petrece puțin timp lucrând și la baza gâtului, pentru a elibera orice tensiune adunată de la stresul și frustrările cotidiene. Finalizează masajul cu lovituri ușoare de la gât până la baza spatelui.

Reconfigurează-ți spațiul personal intim al dormitorului

Elimină energiile negative din dormitor! Chakra sacrală are legătură directă cu intimitarea propriului dormitor! Mormanele de hârtii, dulapurile doldora de haine aruncate și dezordinea generală ar putea să-ți taie energia și să nu lase spațiul necesar pentru vibrația iubirii în viața ta. Chiar și fotografiile cu familia, prietenii și animalele de companie ar trebui mutate în altă parte a casei, deoarece în Feng Shui se crede că nu sunt favorabile intimității. Elimină dezordinea și nu numai că vei aduce beneficii energetice vieții tale, dar vei putea și dormi mai bine.

Consumă multe lichide și gustări galbene

Elementul chakrei a doua este apa, așadar bea cât mai multă apă pură și alcalină. Lichidele trec prin corp mai repede decât solidele și ajută la purificarea corpului și la evitarea unei supraîncărcări cu toxine a rinichilor. Sucurile și ceaiurile pot sprijini și ele acest proces de curățare. Se recomandă a se consuma mai ales alimente portocalii, morcovi, portocale, dovleac, precum și alimente ce conțin multă apă (pepenele, castravetele, apă de cocos). Mierea are efecte minunate pentru deschiderea chakrei sacrale (e recomandată până și în Kama Sutra, nu?), dar nu e nevoie să o mănânci cu lingurița, e suficient să îndulcești lichidele cu ea.

Arată-ți puțină iubire de sine

Nu toate nevoile chakrei sacrale sunt legate de romantism; este și despre tine. Alocă-ți zilnic ceva timp pentru a face ceva ce îți place cu adevărat. Sărbătorește prietenia de Ziua Galentinei (13 februarie) sau relaxează-te la spa, crează-ți un borcan al iubiri de sine și umple-l cu gânduri pozitive și complimente pe care le-ai primit. Cel puțin o dată pe săptămână dedică-ți o oră pentru a te sărbători și a te reîndrăgosti de sinele tău fabulos!

Alte resurse pe acest subiect

Sunt fascinată de comportamentul uman și de emoții, sentimente. Sunt fascinată să descopăr de ce facem lucrurile pe care le facem și de ce gândim lucrurile pe care le gândim. Acum, că am descoperit aromaterapia și uleiurile esențiale, nu pot să nu creez legături indestructibile între ele… Dar despre asta am povestit în articolul Aromaterapia și emoții dominante!

Pot cuvintele pozitive să echilibreze chakrele? Da, cu siguranță! Și asta o dovedește programul pe care l-am creat ca suport pentru cardurile de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive pe care le-am creat! Despre ele am povestit în articolul Carduri de echilibrare energetică a chakrelor cu ajutorul afirmațiilor pozitive!

Facebook Comments

Similar Posts