În vremuri de vechi normal, când fiecare dintre noi avea două vieți paralele, viața de acasă și viața de la birou/grădiniță, eram în control cu meniul săptămânal. Dar de când suntem cu toții mai tot timpul acasă și trebuie gătite 3 feluri pe zi, 7 zile din 7… am intrat în derivă. Însă nu pot să nu mă laud cu rețeta asta banală de omletă chinezească cu roșii, pe care mi-a recomandat-o colega mea chinezoaică ce locuiește în Germania!

Cum mă organizam în altă viață am povestit despre asta pe blog deja:

Acum… Nu mai sunt atât de organizată, meticuloasă, mai sar planificările câte o săptămână… și în mod cert am ajuns la saturație cu felurile de mâncare pe care le gătesc! Am experimentat, am dat-o de gard de câteva ori așa, în modul cel mai elegant, de nici câinii nu s-au atins de rezultat! Alteori, când gustul era mniam, mniam, aspectul era bleah, bleah.

Așadar, nu pot să nu mă laud cu rețeta asta banală de omletă chinezească cu roșii. Rapid de făcut, tare plăcută la gust!

CHINESE TOMATO EGG STIR-FRY // STIR-FRY CHINEZESC DE OUĂ CU ROȘII // OMLETĂ CHINEZEASCĂ CU ROȘII

Ingrediente

Omletă chinezească cu roșii
  • 4 roșii medii spre mari (circa 500g)
  • 1 ceapă verde
  • 4 ouă
  • 3/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper alb
  • 1/2 linguriță ulei de susan
  • 1 linguriță vin Shaoxing
  • 3 lingură ulei vegetal
  • 2 lingurițe zahăr
  • 1/4-1/2 cești apă

Preparare

Taie roșiile în felii mai groase. Toacă mărunt ceapa verde. Sparge ouăle într-un castron și condimentează cu ¼ linguriță sare, ¼ linguriță piper alb, ½ linguriță ulei de susan și 1 linguriță vin Shaoxing. Dacă nu găsești vin de orez Shaoxing în magazinul alimentar local, poți înlocui un dry sherry sau mirin (vin dulce de orez japonez). Bate ouăle un minut. Preîncălzește wok-ul la foc mediu, apoi adaugă 2 linguri de ulei și adaugă imediat ouăle. Amestecă ouăle și scoate-le imediat din wok, punându-le deoparte.

Adaugă încă 1 lingură de ulei în wok, mărește focul și adaugă roșiile și ceapa verde. Amestecă 1 minut, apoi adaugă lingurițele de zahăr, 1/2 linguriță sare (sau după gust) și ¼ cană de apă (dacă aragazul se încălzește foarte mult și lichidul tinde să se gătească foarte repede în wok, adaugă puțină apă). Adaugă ouăle gătite.

Amestecă totul, acoperă wokul și gătește 1-2 minute, până când roșiile se înmoaie complet. Descoperă și continuă gătitul la foc mare până sosul se îngroașă după bunul plac.

Se servește cu orez, dar noi am considerat omleta chinezească cu roșii mic dejun!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *