Mihaela Mihai

Decorațiuni din ziare cu Mihaela Mihai (curs online)

Anul trecut, odată cu pandemia și noul normal, când viața noastră s-a mutat în online, am început să mă interesez și să investesc în cursuri online. Am explicat pe blog deja de ce am ales să investesc în cursuri online și nu în ateliere de lucru. Și v-am povestit și despre o parte dintre aceste cursuri:

Și cum carantina ne ține tot în casă, a venit momentul să vă mai povestesc despre un curs: Economisește și protejează mediul prin reciclarea creativă, creat de Mihaela Mihai, un om minunat, pasionat de creație și culori.

Aveam obiceiul de a spune că m-am apucat de creație de doi ani și nu e corect. Am lucrat ca educatoare timp de 16 ani și acolo am dezvoltat această pasiune și abilitatea de a inventa decoruri, materiale de lucru cu și pentru copii din „nimic” sau cu cheltuieli cât mai reduse. Din dorința de a nu pune părinții în situația de a cheltui bani in plus, m-am organizat mereu astfel încât să reciclez tot ce se putea recicla, începând de la tubul de hârtie igienică, până la nasturii de pe o cămașă care urma să fie aruncată, ba chiar cămașa dacă avea culori frumoase! La grădiniță schimbam decorurile în funcție de anotimpuri, de evenimente, de temele discutate cu copii, pentru a crea atmosfera potrivită mereu. Apoi, a urmat o pauză de câțiva ani și, da, de doi ani creațiile au devenit principala mea ocupație.

Așa se prezintă Mihaela. În activitatea ei, în proiectele ei creative, Mihaela folosește des materiale reciclabile (capsule de cafea, ziare, cutii și ambalaje, cartoane etc.) pe care, sigur, le completează cu elemente și materiale diferite. Nu mă ocupă exclusiv de reciclare, însă îi place reciclarea creative din doua motive:

  • îi place să știe că dacă nu aruncă aceste materiale în coș, ci le refolosește, contribuie la binele mediului înconjurător, care are și așa foarte mult de suferit;
  • economisește bani!

Suportul pentru dischete demachiante este doar un exemplu! Da! Pe lângă că nu aruncă cutia de chipsuri, o decorează și o transformă într-un suport simpatic și util, mai ales că pentru că așa suporturi mari nu se găsesc în comerț!

Multe din lucrările sale au atras atenția și a fost adesea întrebată de tehnici, mod de realizare, așa că până la a crea un curs de reciclare a fost doar un pas. Și unul extrem de binevenit, spun eu. Cursul este realizat din mai multe părți, iar prima parte începe luni…

Decorațiuni din ziare

Această primă parte a cursului creat de Mihaela Mihai se referă la reciclarea maculaturii, a ziarelor, a revistelor cu reclama pe care diverse supermarketuri ni le lasă în poștă, în cadrul căruia se realizează trei obiecte din și cu ajutorul hârtiei reciclabile – o decorațiune de perete, cutii decorate și un suport pentru sticlă (ce poate fi un cadou deosebit pentru un bărbat). În plus, ca bonus, se învață cum să se realizeze o vază cu flori din ziar! Acestea sunt baza doar, iar de aici se pot dezvolta mult mai multe obiecte decorative inedite!

Pentru acest curs, participanții au nevoie de:

  • ziare sau materiale publicitare sub formă de cataloage de reclamă
  • foarfecă
  • lipici de hârtie
  • aracet
  • danteluțe, fundițe, năsturei, floricele, perluțe , mărgeluțe –mici detalii decorative
  • bucăți de carton
  • cutie cu capac (de pantofi e foarte bună)
  • cutie tetrapack (de la lapte /suc )
  • pensulă
  • băț de frigărui
  • alte materiale, în funcție de creativitate

Cui se (mai) adresează cursul (în afară de mămicile cu copii preșcolari și școlari mici, care vor putea astfel crea cadouri originale și inedite)?

  • Persoanelor care doresc să realizeze un venit suplimentar, să își completeze financiar nevoile, pe lângă serviciu sau pensie.
  • Persoanelor care caută să își găsească o nouă direcție profesională sau care au nevoie de un restart după pierderea unui loc de muncă.
  • Cadrelor didactie care vor să încurajeze copiii să creeze altfel de opere de artă la orele de lucru manual.
  • Persoanelor care își doresc sa realizeze ceva cu mânuța lor, dar nu au mai făcut-o până acum și își doresc sa ajute astfel mediul și să își „salveze buzunarul”.

Unde se desfășoară cursul?

Acest curs se desfășoară într-un grup de Facebook închis, pe baza unor filmulețe pe etape de realizare. Fiecare cursant poate lucra în ritmul său, fără limită de timp, și cu suportul Mihaelei în caz de nevoie.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, contactează-o direct pe Mihaela Mihai pe Facebook (messenger). Iar creațiile ei originale le poți vedea pe pagina ei, MiKa – pasiune in culori.

Facebook Comments

Similar Posts