Jurnal

5 idei de jurnal de la HintPoint

Astăzi vreau să continuăm discuția despre puterea terapeutică a scrisului pe care am început-o în articolul anterior: Scrisul în jurnal = terapie prin scris.

Aș vrea să te gândești la asta: ce se întâmplă dacă te alegi cu adevărat pe tine însăți? Cum s-ar schimba viața ta dacă ai alege să devii cea mai importantă persoană din viața ta?

Ca în când nu ar exista nici un fel de restricție, alege-te pe tine în această viață! Cum ar arăta viața ta? Alegându-te pe tine, ce alte lucruri ai alege pentru a susține acea alegere?

Alege-te pe tine însăți – ești singura persoană care îți poate schimba cu adevărat viața! TU!

Tot ce trebuie să faci e să înveți să-ți dai permisiunea să fii sinceră, foarte sinceră cu tine. Și să-ți ghidezi subconștientul, prin puterea gândirii pozitive și a obiceiurilor mici, zilnice, înspre locurile în care se simte împlinit.

https://patricialidia.ro/2021/04/23/jurnal-terapie-prin-scris/

Scrie în jurnal:

  • ce înseamnă pentru tine a te alege cu adevărat tu pe tine însăți?
  • ce este important pentru tine – cât de mult îți dorești acest lucru?
  • dacă ar fi distractivă această alegere, cum ar arăta pentru tine?
  • cum se vor schimba prioritățile tale? Ce se va muta mai sus în lista ta de priorități?

Dacă nu ai nici o idee de unde să începi, aruncă un ochi pe HintPoint! Cu siguranță vei găsi un jurnal sau o agendă pe gustul tău!

JURNAL CU ȘI DESPRE MINE

Să te cunoști pe tine însăți, la nivelul cel mai personal, ar trebui să devină o prioritate în viața ta, pentru că, așa cum spunea Lao Tzu, „cel care îi cunoaște pe ceilalți e învățat, cel care se cunoaște pe sine este înțelept”.

Sandy Grason, autoarea cărții Journalution: Journaling to Awaken Your Inner Voice, Heal Your Life and Manifest Your Dreams, propune o metodă de cunoaștere a sinelui prin sinceritate și scris. Grason le propune celor care vor să se cunoască să se descrie exact așa cum se văd în momentul respectiv și, totodată, să analizeze imaginea sinelui din trecut, așa cum îl văd ei azi. Ea îi încurajează pe cei care au pornit în căutarea sinelui să mediteze la lucrurile care le plac și care îi fac fericiți și apoi să descopere care sunt cele 10 cele mai minunate calitați ale lor. Nu în ultimul rând, un alt exercițiu interesant este imaginarea unei conversații cu tine însăți, aflată la vârsta de 99 de ani, în care poți încerca să afli sfaturile pe care ți le-ar oferi sinele tău ajuns tot mai înțelept, pe baza experienței.

Pornind de la importanța unui jurnal pentru cunoașterea de sine, împreună cu Carmen Nicoară am creat Jurnal cu și despre mine, care conține seturi de întrebări, împărțite pe luni, astfel încât să ne faciliteze o discuție cu prietenul nostru, jurnalul, și cu noi înșine. Această discuție ne ajută să aflăm cu adevărat cine suntem și ce ne dorim, cine nu suntem și ce ne displace, dar și să joace un rol terapeutic de ghidare a subconștientului spre un sine împlinit, veridic, înțelept.

Jurnalul începe cu un vision board, numai bun pentru a porni la drum cu visurile exprimate și lucrând la manifestarea lor. Pe parcursul jurnalului se găsesc și inserții cu mandale de colorat pentru momentele de relaxare și stickere surpriză, pentru a transforma experiența scrisului într-o experiență ludică.

Ce ai tu de făcut? Să scrii! Să scrii despre tine de câte ori prinzi un moment liber și de câte ori simți că scrisul te ajută să fii tu însăți!

Îl găsești la HintPoint: JURNAL CU ȘI DESPRE MINE

JURNAL DE SARCINĂ

«Scrisori din burtică» este un cadou de suflet pentru orice mămică aflată în timpul sarcinii. HintPoint a făcut echipă cu Elena Niță și ale ei magice mâini. Lenani a dat viață graficii din coperțile acestui jurnal și a lăsat amprenta sa să se contopească cu paginile și ideile lui Carmen Nicoară într-o pădure de culori și gânduri cu și despre viitoare mame.

“Scrisori din burtica” este un jurnal numai bun de păstrat cele mai minunate amintiri. Este destinat atât mămicilor la prima sarcină, cât și celor care au mai trecut prin aceste momente. Paginile sunt împărțite pe săptămâni, iar între luni are inserții cu modele care arată evoluția burticii și a bebelui în fiecare lună.

Are o varietate de pagini:

📔 simple notițe,

📔 noutățile săptămânii,

📔 cum se schimbă viața mamei,

📔 cum să fie evitate problemele în săptămâna respectivă,

📔 ce ar putea mama face diferit în acea săptămână,

📔 pagini unde se pot nota gândurile și sentimentele, momentele speciale din perioada respectivă.

În fiecare lună apar

🎈citate despre ce înseamnă a fi mamă,

🎈asemănarea bebelușului ca dimensiuni cu legume/fructe

🎈loc de lipit poză de la ecografie

La început sunt pagini:

❤️de notat numele preferate,

❤️de scris numele de alint date în burtică,

❤️de trecut programările la medic, analizele și măsurătorile din burtică

❤️loc pentru o scrisoare din partea mamei și din partea tatălui către bebe.

Cu siguranță se vor păstra amintiri frumoase din timpul sarcinii și cu siguranță cei mici se vor delecta, mari fiind, să citească aventurile mamei din timpul când ei creșteau liniștiți în burtică.

Îl găsești la HintPoint: JURNAL DE SARCINĂ

PRIMELE 12 LUNI CU BEBE

Primele 12 luni cu bebe pot fi cu multe încercări, cu nopți nedormite și cu multe episoade de adaptare. Dar sunt cele mai frumoase luni. Jurnalul poate ajuta părinții să descopere ce li se potrivește mai bine ca orar de masă, ritual de culcare și de alint cu bebe, poate da și mici idei despre cum evoluează copilul de la lună la lună și dă posibilitatea de a nota amintiri lună de lună și atașa poze, astfel încât peste ani va fi cel mai frumos album lăsat copilașului.

Jurnalul are și:

📃informații utile despre dezvoltarea lunară a bebelușului

📃pagini cu mesaje

📃pagini cu scrisori de la mama, tata și frași/surori

📃pagini cu grafice de creștere

📃pagini pentru notat evoluția somnului și a hrănirii

📃pagini pentru notat modalitatea de diversificare a alimentației

📃pagini cu amintiri din fiecare lună

Coperta spate se poate alege cu băiețel sau fetiță. 👩‍👧‍👦 Și de data aceasta jurnalul a fost îmbrățișat de Elena Niță de la Lenani, care, cu mâinile ei magice, a creionat povestea coperților.

Îl găsești la HintPoint: PRIMELE 12 LUNI CU BEBE

JURNAL DE FAMILIE

Un jurnal de familie adună amintiri care pot ușor să fie uitate. Cu atât mai mult dacă aceste amintiri sunt scrise de mai mulți mebri ai familiei, jurnalul va surprinde o frumusețe aparte a vieții văzută din mai multe perspective și narată de voci diferite.

Jurnalul

🎈poate da fiecăruia șansa să își depene amintirile, bucuriile și necazurile din perspectiva propie,

🎈poate fi terapeutic,

🎈poate să ajute la crearea legăturilor între membrii familiei

🎈poate fi un album de amintiri.

Totodată se pot descoperi similitudini între membrii familiei de diferite vârste  sau caractere total opuse.

Sunt multe lucruri pe care le facem și le spunem, atât noi, cât și copiii noștri, care pot să nu rămână vii în amintirea noastră peste ani. Scriind lunar aceste amintiri le vom avea mereu aproape atunci când răsfoim jurnalul, noi sau generațiile urmatoare.

Vă mai amintiți cuvintele sau frazele amuzante spuse de copiii voștri? O parte din ele, cu siguranță, o parte însă s-au uitat.

Cum ar fi să notați lunar într-un jurnal?

🎀 obiectivele familiei

🎀 regulile familiei

🎀 povestea lunii spusă pe scurt de mama, tata, copii sau alți membri ai familiei care își doresc să scrie în jurnal

🎀 colecția lunii, unde puteți lipi stickere sau scrie 2-3 cuvinte despre ce ați descoperit luna respectivă

🎀 sarcinile gospodărești ale fiecărui membru pe luna în curs

🎀 amintiri din luna în curs scrise de fiecare membru al familiei

🎀 câte o scrisoare de la fiecare membru al familiei pentru un altul la alegere

🎀 detalii despre excursii sau drumuri făcute în afara casei

🎀 concluzia lunii

🎀 lucrurile pentru care familia e recunoscătoare în acea lună

🎀 cărți de citit sau citite de fiecare

🎀 o pagină de desenat la comun sau de oricare membru al familiei

Acesta poate fi și un mini planner care să conțină drept completare lunar

📔 o inserție care se poate completa ca mini arbore genealogic

📔 calendar

📔 vizite medicale/programări medicale

📔 programul cu activitățile extrașcolare ale fiecărui copil

📔 bugetul lunar ( venituri, economii, investiții și dorințe)

📔 lista cu lucruri importante de făcut

📔 lista cu sărbătoriții lunii

📔 lista cu lucruri de făcut pentru animăluțele din casă

📔 graficul de creștere al copiilor

📔 lista de cumpărături și investiții

📔 lista cu prostioare

📔 sfaturi pentru familie

📔 citate și desene despre familie.

Pentru a fi și mai distractiv, jurnalul vine însoțit de stickere, atrăgându-i pe cei mici să participe, după vârstă, la scrierea amintirilor din acest an.

Și cum ar fi, la sfârșit de an, să te uiți înapoi peste amintirile voastre, ca într-o carte cu amintiri, în care v-ați scris bucuriile, off-urile și în care sunteți alături împreună, cu mic, cu mare.

Screierea în jurnal ajută la menținerea amintirilor vii, menține o stabilitate emoțională și ajută la descărcarea emoțiilor negative datorate unor întâmplări frustrante (chiar dacă cineva din familie te-a supărat în luna respectivă, scriind aceste frustrari în jurnal, ele vor fi transformate, iar peste ani vor isca zâmbete)

Pentru a face din completarea jurnalului o plăcere, fiecare membru al familiei poate să noteze ceea ce simte, fără a fi judecat, criticat, fără a primi indicații, folosind stickere și desenând sau lipind poze acolo unde simte că e cazul.

Garantat acest jurnal vă va ajuta să păstrați amintiri pe care să le transmiteți generațiilor următoare și să petreceți timp de calitate în familie de câte ori scrieți câte ceva împreună sau de câte ori vă veți așeza cu toții să le răsfoiți.

Nu vă rămâne decât să îl comandați și să menționați dacă doriți să fie personalizat cu poze, citate sau numele familiei pe copertă.

Îl găsești la HintPoint: JURNAL DE FAMILIE

Jurnal pentru fetițe

Îți amintești din copilărie cât îți plăcea să scrii într-un jurnal secret, numai al tău, toate secretele tale minunate, câte și mai câte?

Jurnalul pentru fetițe are tocmai acest scop, de a readuce în lumea fetițelor plăcerea scrisului. Ca să fie mai antrenant, a fost împărțit pe luni și câte 2 săptămâni în fiecare lună, în care își pot organiza zilele cu chestiuni importante pentru ele.

Jurnalul are

🧚‍♂️ pagini de notițe

🧚‍♂️ pagini de colorat cu diferite motive

🧚‍♂️ plic cu stickere.

Jurnalul se poate personaliza, pe copertă putând fi trecut numele posesoarei și anul în curs.

Îl găsești la HintPoint: JURNAL PENTRU FETIȚE

Facebook Comments

Similar Posts