|

Top 10 cele mai frumoase decorațiuni cu mandala de pe Vivre

Dacă vrei să îți decorezi casa cu obiecte care au sens și prin mesajele intrinseci cuprinse, numai prin utilitate și aspect vizual, dar care creează un mediu relaxant în același timp, mandala este o opțiune excelentă.

Mandalele au devenit foarte populare în ultimii ani. Aceste desene provin din India și sunt mult mai mult decât o simplă decorațiune frumos colorată. Mandala constituie un simbol și totodată un ritual, originare din Hinduism și din Budism, reprezentând Universul. Mandala este un cuvânt compus din doi termeni, manda și la. În sanscrită manda înseamnă cerc, dar și sferă, iar la are sensul de conținător.

Gustav Jung, medic, psiholog și psihiatru elvețian, fondatorul psihologiei analitice, este cel care a adus mandala în lumea și gândirea occidentală. În cursul explorărilor sale cu privire la legătura dintre inconștient și artă, Jung a observat motivul cercului apărând în mod spontan în timpul sesiunilor de terapie prin artă și a găsit o legătură directă între reprezentările cercurilor și starea interioară din acele momente. Fiind familiarizat cu scrierile filosofice indiene, a adoptat termenul de „mandala”, descriind astfel desenele cu reprezentări ale unor cercuri pe care el și pacienții lui le realizau, convins fiind că pictarea mandalelor personale îl face pe individ să acționeze integral asupra personalității.

Astăzi, funcția principală a acestor mandale este de a ajuta în meditație și relaxare, atât acasă, cât și în studiouri profesionale de terapii holistice.

Când vine vorba despre decorarea casei, trebuie ales locul în care dorești să plasezi mandala și dimensiunea pe care vrei să o aibă. Alege o schemă de culori care să se potrivească cu restul decorului din încăpere, pentru a nu crea discordie. Poți decora o cameră numai cu mandala (deși asta poate fi puțin cam mult) sau adăuga accente decorative colorate. Iată câteva idei cum poți folosi mandala în decorarea casei:

Mandala mare în spatele canapelei

Aceasta este o idee originală și este, de asemenea, o alternativă excelentă la tăblia paturilor tradiționale. Centrează desenul cu canapeaua și încearcă să te asiguri că e doar puțin mai mic decât lățimea acesteia. Alege culorile potrivite și lasă intuiția să te ghideze. Unele corpuri de iluminat asortate care luminează această parte a peretelui ar fi complementul perfect pentru a crea un mediu relaxat.

mandala Vivre.ro

Tapet Mandala: Emerald Fantasy

Conține 4 piese de tapet, fiecare cu dimensiunile 50×140 cm. Este confecționat din material nețesut.

Veioza Mandala

Funcționează cu 1 bec cu soclu de tip E27, maximum 60W și are prevăzut un întrerupător. Are dimeniunile de 45 cm înălțime / 30 cm diametru, și este realizat din lemn de pin și PVC imprimat cu protectie UV.

mandala Vivre.ro

Mandală la intrare

Imaginează-ți că ajungi acasă după o zi lungă și ochii tăi dau direct de o mandala liniștită pe podeaua intrării sau pe paravanul despărțitor între zone. Paravanele decorative pot fi folosite în următoarele cazuri:

  • paravan de cameră și mobilă decorativă, care separă sufrageria de bucătărie
  • în garsoniere și apartamente cu o cameră, separând camera de zi de dormitor
  • în dormitor, separând patul de dressing
  • în buticuri și saloane de frumusețe, separând zonele de lucru sau vestiarul
  • în odaia copiilor ca un despărțitor a spațiului comun
  • în apartamente mari și mansarde
mandala Vivre.ro

Covor Happy Mandala

Covorul este disponibil pe 3 dimensiuni (80×150 cm, 80×150 cm și 160×230 cm) și este realizat din polipropilena fixată termic și polyester. Are o densitate de 2600 g/mp, verso din iută, iar firele au înălțimea de 13 mm.

Paravan Hetman Mandala

Paravanul este un decor unic pentru interioarele moderne, mai ales cele de dimensiuni reduse sau necompartimentate prin ziduri. Paravanul este compus din 3 părți (135×172: 45×172 45×172 45×172), realizat din lemn și pânză și este imprimat pe ambele părți.

mandala Vivre.ro

Mandala în fața biroului

Această idee este oarecum aceeași cu cea de mai sus pentru spatele canapelei. O opțiune este alegerea unui tablou format din mai multe canvasuri de mărimi diferite în loc de un tablou unic mare. Un tablou cu mandala suprimă monotonia peretelui și schimbă energia încăperii și casei.

mandala Vivre.ro

Set 5 tablouri Mandala: Peacock Feathers

Tabloul este realizat prin imprimare pe canvas nețesut și prins pe MDF și este compus din 5 tablouri de dimensiuni diferite. Setul de 5 tablouri reprezintă o singură mandala și este disponibil în 2 dimensiuni (200x100cm – 2 tablouri, fiecare cu dimensiunile 40×60 cm, 2 tablouri, fiecare cu dimensiunile 40×80 cm, 1 tablou cu dimensiunile 40x100cm, 100x50cm – 2 tablouri, fiecare cu dimensiunile 20×30 cm, 2 tablouri, fiecare cu dimensiunile 20×40 cm, 1 tablou cu dimensiunile 20x50cm).

Mandala pe decorațiuni textile

Altă opțiune este de a alege țesături care au un imprimată pe ele mandala. Deoarece sunt decorațiuni foarte la modă, nu ar trebui să fie prea greu să găsești un model care îți place.

Dacă locul în care vrei să-l pui este mic, poți alege între imprimeuri colorate sau tonuri pastel mai calde. Dacă, dimpotrivă, zona este foarte mare, ar fi mai bine să nu folosești țesături foarte colorate, deoarece pot obosi visual și ar putea fi, de asemenea, puțin cam ciudate.

Câteva exemple de țesături imprimate cu mandale sunt draperii, pilote sau perne. În funcție de cât de îndrăzneț vrei să decorezi încăperea, ai putea include doar câteva detalii mici, cum ar fi perne, sau ți-ai putea umple camera de zi cu modele de mandala prin agățarea de draperii cu aceste imprimeuri.

Draperie

Draperia este realizată 100% din bumbac și are 140 cm lungime și 240 cm înălțime. Culorile pale se potrivesc oricărei încăperi, iar opacitatea draperiei reduce luminozitatea din cameră.

mandala Vivre.ro
mandala Vivre.ro

Perna decorativă Art Factory, Mandala Verde

Perna are dimensiunea de 38 x 48 cm și nu este numai decorativă: datorită materialului foarte moale și plăcut la atingere, ea poate fi folosită și pentru odihnă și relaxare pe canapea. Perna are imprimeu pe ambele fețe și este creată, croită și cusută manual în România.

Mandala pe masa din bucătărie

Nici bucătăria nu trebuie scăpată de vedere. De la faianță și gresie cu decorațiuni cu mandale, la fețe de masa, coastere pentru pahare și porțelanuri decorate colorat cu mandale, acestea ajută la împământare și revenirea în momentul present, savurând mâncarea la adevărata ei aromă.

Față de masă Minimalist Tablecloths Mandala Retro Bohemian Ethnic

Fața de masă are o suprafață decorată și cealaltă albă și dimensiunea de 120×140 cm, fiind confecționată din 70% polyester și 30% bumbac, cu densitate de 600 g/mp. Se poate spăla la mașina de spălat, temperatură redusă și număr mic de rotiri la centrifugă.

Vivre.ro
Vivre.ro

Set de masă 18 piese Mandala Mediterraneo

Setul este compus din 6 farfurii întinse din porțelan, cu model și culori diferite, fiecare cu diametrul 27 cm, 6 farfurii adânci din ceramică, cu model și culori diferite, fiecare cu diametrul 20.5 cm, 6 farfurii pentru desert din porțelan, cu model și culori diferite, fiecare cu diametrul 20.5 cm.

Set 6 cești de cafea cu farfurioare Mandala

Setul este compus din 6 cești de cafea din poțelan, de 90 ml, și 6 farfurioare cu diametrul 10.5 cm. Se poate curăța în mașina de spălat vase.

Vivre.ro

Care dintre decorațiunile cu mandale de pe Vivre.ro ți-au atras atenția?

Facebook Comments

Similar Posts