organizare în mașină
|

Truc pentru mame: cum ne organizăm în mașină la drum lung

Eu călătoresc mult singură împreună cu Greuceanu în mașină, atât pe distanțe mici, cât și la drum lung. Mereu am căutat soluții simple și ușor de implementat să ne gospodărim pe mașină și să nu trebuiască să ne oprim prea des. Am copiat, am testat, am adaptat, am inovat.

Avem un organizator pentru scaun auto, îmi place că Greuceanu își poate păstra la îndemână băuturile, snacksurile neperisabile, tableta și jucăriile în el (se găsește aici: Organizator pentru scaunele auto gri sau am mai văzut la Lidl că apare în ofertă periodic). Însă nu de puține ori avea dificultăți în a deschide recipientele, ambalajele sau sticlele. Reușeam la semafoare, blocaje de circulație sau trăgeam repede în parcare să rezolvăm problema. Și de cele mai multe ori era dezastru la final în mașină din cauza firimiturilor și resturilor.

Pe un grup de mame din California am găsit o idee excelentă, extrem de eficientă atât în cazul nostru, cât și pentru mămicile cu mai mulți copii sau însărcinate în luni avansate, care nu pot sta în spate alături de ei să le pună la dispoziție cele necesare, jucării, apă, snacks, sau nu se pot întoarce permanent în spate: un sistem de scripete cu o găletușă pe care mama o umple cu lucrurile de care au nevoie copiii și apoi o trimite înapoi în spate. Se leagă o frânghie între mânerele de pe tavanul mașinii (știam eu că acele mânere sunt bune pentru ceva!) dacă părintele responsabil cu aprovizionarea este pasager pe scaunul din dreapta sau de mânerul din spate și oglindă dacă părintele responsabil cu aprovizionarea este șofer, se leagă o găletușă de capetele frânghiei și ori de câte ori copiii au nevoie de ceva găletușa se mută înainte și înapoi pe frânghie.

În loc de găletușă merge și o clamă de rufe, dar în acest caz nu se pot oferi băuturi și jucării ce nu au suprafață de prindere rapidă.

Două idei ingenioase, extrem de utile când călătorim singure în mașină cu copiii… dar nu numai!

Încă mai caut soluții pentru dormitul în mașină. Tu ce variante ai găsit?

Ai văzut celelalte articole despre organizarea pentru călătorii și concedii?

https://patricialidia.ro/2019/01/13/bagaj-calatorii-lista/
https://patricialidia.ro/2021/09/15/vacantele-cu-copiii-cum-ne-planificam-si-organizam-bagajele/
https://patricialidia.ro/2021/09/09/vacantele-cu-copiii/

În acest articol folosesc unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomand, primesc un comision din partea retailerilor pe care îi promovez, bani care susțin existența acestui blog. Pe tine nu te costă nimic în plus, dar pe mine mă ajută să plătesc taxele necesare pentru susținerea blogului.

Facebook Comments

Similar Posts