Cărți cu tematică pascală pentru copii – pentru a sărbători un Paște cu scop

Paștele se apropie rapid, așa că noi ne pregătim intens pentru a sărbători cu scop, semnificativ (în mintea mea sună mai bine, o fi o traducere din engleză pe care creierul meu o prelucrează). Așa că, pe lângă kitul digital pe care l-am creat pentru a ne pregăti cât mai bine, am adunat și o serie de cărți pe care să le citim alături de cei mici. Povești speciale despre tradiții, cu dragoste, speranță – și, desigur, iepurași – în coșul de Paște al micuților noștri, alături de care să împărtășim momente vesele de lectură.

Cărțile pot fi un cadou grozav de Paște, o alternativă fără ciocolată. Copiii ajung să mănânce atât de multă ciocolată în perioada sărbătorilor încât devin greu de stăpânit, așa că sunt convinsă că părinții apreciază cu adevărat ceva puțin diferit.

Azi alături de Greuceanu îți prezint câteva dintre cărțile noastre preferate de Paște de la Editura Casa.

Pachet creativ de Paști

Editura Casa este probabil cel mai cunoscută pentru colecția Idei creative. Am început să îndrăgesc seria „Idei creative” demult, când le-am văzut în magazinele dedicate arts&crafts, pe când mă chinuia talentul meșteșugăresc. Visam că îmi voi descoperi și eu un talent practic și voi găsi un hobby palpabil, nu ca cititul… care lasă urme doar pe vocabular și educație.

Fiecare din cele 55 de numere publicate din colecţia 💥👉Idei creative👈💢 este exemplar în ceea ce privește calitatea: 32 de file groase, lucioase, tipărite pe foi lucioase și groase, în format 165x235mm.

Sunt trecute la fiecare craft întâi materialele, uneltele şi abia apoi paşii de lucru, extrem de detaliat și clar. Fiecare cărticică abundă în exemple, cu propuneri de diverse dificultăți, exersând diferite abilități practice. O mulţime de idei, pentru care nu este nevoie decât de timp şi răbdare, pentru a urma indicaţiile.

Cărțile din seria „Idei creative” sunt excelente pentru a petrece timp alături de cei mici, a-i ajuta să își dezvolte răbdarea și motricitatea fină, să învețe să urmeze niște indicații și să stea departe de ecrane!

Pachetul creativ de Paște cuprinde idei pentru confecționat urecheați zâmbitori din hârtie, flori de primăvară în toate culorile, ornamente din cofraje de ouă, ghirlande pascale și multe alte activități creative pentru întreaga familie în așteptarea sărbătorilor luminate:

🐰🐣🥚Ghirlande vesele din hârtie, Ed. a II a – Idei creative 37

🐰🐣🥚Decoraţiuni naturale pentru primăvară şi vară – Idei creative 122

🐰🐣🥚Figurine din turta dulce – Idei creative 120

🐰🐣🥚Animăluţe din globuri de hârtie – Idei creative 116

🐰🐣🥚Ţeserea cu fâşii de hârtie – Idei creative 106

🐰🐣🥚Păpuşi de mână – Idei creative 87

🐰🐣🥚Crini origami – Idei creative 75

🐰🐣🥚Papusi din oua – Idei Creative 61

🐰🐣🥚Oua de Paști cu motive florale – Idei creative 89

🐰🐣🥚Ornamente hazlii de Paști – Idei creative 108

Povestea Paștelui, de Lackfi János

cărți Paști

Carte spune povestea lui Iisus și prezintă semnificația reală a sărbătorii, din perspectivă creștină, nu neapărat religioasă, cum a trăit, ce a făcut Fiul lui Dumnezeu pe pământ și ce s-a întâmplat cu el de Paște, nu cu și despre iepurași și ouă colorate. Povestea e scrisă pe nivelul copiilor, cuvinte simple și facile. Viața lui Iisus și minunile sale sunt relatate atât de natural, încât copiii sigur vor reține ușor totul!

Sărbătoarea Paștelui – Caută și găsește

Încă de pe vremea Hoinari prin anotimpuri ne plăcea să descoperim secretele pe care le ascund paginile frumos colorate și ilustrate (despre cum putem aborda cărțile de tip caută și găsește am mai scris pe blog » AICI). Pe același principiu, cartea semnată Sabine Cuno și ilustrată de Dorothea Cüppers ne propune o incursiune pe un teren de joacă plin de culoare unde putem căuta și găsi o serie de obiecte specifice sărbătorii Paștilui sau din viața de zi cu zi, ajutând copiii să își îmbogățească în acest mod vocabularul și să își dezvolte capacitatea de observare și memoria.

Conni şi iepuraşul de Paşti, de Liane Schneider

cărți Paști

Conni a crescut și nu mai este acel copil mic care nu știe nimic. Ea nu mai crede legenda iepurelui de Paști, însă nu poate să nu își pună întrebări când un iepure cu urechi lungi și coadă moale sare în grădina ei înainte de Paști. O carte minunată pentru cei mici, excelentă pentru a discuta cu cei mici despre tradițiile de Paști (încondeierea ouălor, decorarea de sărbătoare, focurile de purificare), precum și despre pericolele focurilor de miriște.

Iulia și ouăle de Paște, Anna Wagenhoff

Iulia a spart oul de Paște al Laurei. Adună repede cojile de ou și le aruncă în toaletă. Și acum ce ar trebui să facă? Să recunoască totul? Oare apoi Laura va mai dori să-i fie prietenă? Greşeala recunoscută este pe jumătate iertată, spune un proverb românesc, și tocmai asta am discutat după ce am citit povestea. Iar apoi am exersat golirea ouălor pentru decorare. Cum e descris foarte bine în carte!

Conni coace – 65 de rețete delicioase, ușor de preparat, de Karin Kerber

Pentru copiii pasionați de bucătărit (sau pe care părinții ar vrea să îi învețe tainele cofetăriei), rețetele preferate ale lui Conni, ale familiei și ale prietenilor ei sunt punctul excelent de pornire. Cu multe fotografii pas cu pas, pentru ca totul să meargă strună, și sfaturi istețe și idei de jocuri și decorațiuni, Conni le arată celor mici cât de repede pot prepara o prăjitură cu cremă de budincă, niște florentine cu ciocolată sau crumble cu vișine, gofre fierbinți, prăjitură mușuroi de cârtiță sau tort de mere, pâine și chifle. E super distractiv să pui telul la treabă și să testezi rețete noi! Rezultatul e garantat, pe Greuceanu l-a cucerit cu totul! Să mai spun că am învățat și eu niște chestii noi, gen de ce nu pot înlocui, pur și simplu, zahărul cu mierea?

Tu ce cărți cu tematică pascală recomanzi pentru copii? Ce citiți în perioada asta?

Dacă vrei idei de activități de Paști cu copiii, iată câteva din anii trecuți:

https://patricialidia.ro/2021/03/31/cina-cea-de-taina/
https://patricialidia.ro/2021/04/29/bezele-cu-nuca-iisus/

Dacă ai nevoie de ajutor pentru organizarea sărbătorilor de Paști, așa, pe ultima sută de metri, iată kitul digital cu fișe pentru imprimat și folosit în planificarea și organizarea casei pentru sărbătorile pascale:

https://patricialidia.ro/2022/03/14/planificarea-si-organizarea-casei-pentru-sarbatorile-pascale-kit-digital-cu-fise-pentru-imprimat-si-folosit/

Facebook Comments

Similar Posts