Calendarul de Advent

Calendarul nostru de Advent 2022

Iată că a venit momentul să ansamblăm calendarul de Advent pentru anul acesta. Lucrez la el de câteva zile bune, am tot mutat activitățile, să fie bine, pe programul nostru, dar și sincronizate cu planificările de la școală sau cu familia extinsă.

Pentru continutul săculetilor trebuie păstrat echilibrul dintre fizic (ceva bun, un mic cadou), suflet (imagini, povești) și spirit (povești cu tâlc, imagini, ziceri cu sens, cristale etc).

Calendarul nostru de Advent 2022

Așadar, iată ce vom face în perioada premergătoare Crăciunului:

J1găsim calendarele de Advent secundare
V2pregătim și donăm un cadou către inițiativa Shoe Box
S3decorăm ușa de la intrare
D4cristalul recunoștinței, alături de un bilețel prin care încurajez practicarea recunoștinței
L5pregătim cizmulițele pentru Moș Nicolae +  povestim legenda Sfântului Nicolae
M6boxeri haioși
M7plimbare prin oraș să vedem luminițele și târgul de Crăciun
J8decupăm fulgi din hârtie și facem din ei ghirlande cu care vom decora cadourile
V9pregătim scrub din zahăr și uleiuri esențiale pentru a le oferi cadou
S10intervievăm bunicii despre cum era Crăciunul pe vremea lor
D11ciocolată caldă baton + film de Crăciun
L12facem o ghirlandă din floricele de popcorn, fructe și semințe pentru hrănit păsările (în parc, în grădină etc.)
M13ascultăm o colindă mai deosebită
M14pregătim un desert mai deosebit (portocale caramelizate, o salată fancy etc.)
J15confecționăm o coroniță de Crăciun
V16ciorapi haioși
S17pregătim cadouri pentru bunici
D18creăm felicitări (pentru colegii de clasă, rude, prieteni)
L19semn de carte
M20achiziționăm o cutie de mini acadele baston, le atașăm un bilețel și le așezăm sub ștergătoarele de la parbrizul mașinilor dintr-o parcare
M21ciorapi haioși
J22card răzuibil
V23ciorapi haioși
S24pregătim pachetele de Pițărăi + mergem în Pițărăi și la colindat

Explicații

Găsim calendarele de Advent secundare presupune că am ascuns prin casă câte un calendar de Advent pentru fiecare membru al familiei, cumpărat direct d in magazine.

Pregătim și donăm un cadou către inițiativa Shoe Box se referă la cadoul din cutia de pantofi, pentru copii din familii vulnerabile. Mecanismul este simplu… se alege o cutie goală de pantofi, se pune în ea jucării, hăinuțe, rechizite sau alimente neperisabile, apoi se împachetează frumos cutia și capacul ei, pentru a putea fi deschisă cu ușurință, fără a deteriora ambalajul, se atașează o etichetă unde se specifică dacă darul este pentru un băiat sau pentru o fată și categoria de vârstă. După aceea, cadoul este dus sau expediat la unul punctele de colectare din oraș.

Cristalul recunoștinței, alături de un bilețel prin care încurajez practicarea recunoștinței, are la bază o poveste care m-a impresionat despre o piatră magică – o poveste care încurajează tehnica magică a recunoștinței! Orice lucru care îţi reaminteşte să te simţi recunoscător contribuie decisiv la transformarea în bine a vieţii tale. Lee Brower a prezentat tehnica pietrei recunoştinţei în filmul şi cartea ”Secretul”, povestind istoria tatălui unui copil aflat pe patul de moarte care a folosit o piatră pentru a-şi exprima recunoştinţa pentru sănătatea fiului său, ceea ce a contribuit la vindecarea sa miraculoasă. Piatra apoi se poartă în buzunar sau geantă, se pune undeva la vedere, iar de câte ori o vezi, atingi, îți amintești de ceva pentru care ești recunoscător și care te împlinește și mulțumești pentru ceea ce ai. Seara, chiar înainte de culcare, se ia Piatra Magică într-o mână şi se strânge în pumn, amintindu-ţi de toate lucrurile bune care ţi s-au întâmplat de-a lungul zilei.

Pregătim scrub din zahăr și uleiuri esențiale pentru a le oferi cadou se vrea o activitate de petrecere a timpului împreună, experimentând cu texturi, arome și culori diferite. Rețeta ideală de scrub facial pentru un ten fin ca curul de bebeluș: 3/4 ceașcă zahăr, 1/4 ulei vegetal, 20 picături de ulei esențial (se pot combina două uleiuri esențiale, în proporții diferite, atenție la precauțiile producătorului); se amestecă zahărul și uleiul begetal până se obține un sirop, dar să nu se topească tot zahărul, apoi se adaugă uleiurile esențiale și se amestecă până la omogenizare. Se pune în borcan de sticlă și se decorează după dorință.

Facem o ghirlandă din floricele de popcorn, fructe și semințe pentru hrănit păsările (în parc, în grădină etc.) presupune fix asta: înșirarea pe o ață de floricele de popcorn, fructe și semințe pe care păsărelele ce ne vizitează grădina și livada să le poată ciuguli: merișoare, afine sau alte fructe de pădure proaspete sau decongelate, struguri proaspeți, întregi sau tăiați în jumătate, floricele de porumb nesărate, fără unt, stafide hidratate, jumătăți de prune, caise sau alte fructe uscate, cereale integrale prăjite, fără arome sau îndulcitori adăugate, arahide întregi, în coajă, fără sare sau arome, felii de mere sau portocale, pâine veche sau prăjită, din cereale integrale, tăiată în forme etc.

Achiziționăm o cutie de mini acadele baston, le atașăm un bilețel și le așezăm sub ștergătoarele de la parbrizul mașinilor din parcarea blocului. Planul e să facem această activitate seara, în așa fel încât dimineața, când pleacă oamenii la lucru, la școală, să aibă o surpriză plăcută.

Mersul în piţărăi este o tradiţie veche, care se păstrează încă, în seara de Ajunul Crăciunului. Gospodarii pregătesc pachețele cu colaci, mere, eugenii, dulciuri în general, pe care le pun într-un coș și ies la poartă pentru a le împărţi celor plecaţi în piţărăi. Tinerii şi copiii se strâng în seara de Ajun în capul satului, şi apoi trec din poartă în poartă pentru a lua bunătăţile pe care le împart sătenii. Mai ales copiilor le place obiceiul, iar noi ne bucurăm că nu se pierde odată cu trecerea anilor! În trecut, colindeţii (colacii ce se oferă la pițărăi) se coceau în cuptor, acum însă se găsesc de cumpărat. Așa că activitatea ultimă din calendarul de Advent este să pregătim pachetele de Pițărăi, iar apoi să mergem în pițărăi și la colindat.

Cum arată calendarul vostru de Advent?

Alte articole cu și despre calendare de Advent

Dacă încă nu ai făcut un astfel de calendar, nu-i nimic, îl poți meșteri și planifica acum. În articolele mele găsești mai multe idei frumoase.

https://patricialidia.ro/2022/11/13/calendar-de-advent-pentru-barbati/
https://patricialidia.ro/2022/11/07/calendar-de-advent-acte-aleatorii-de-bunatate/
https://patricialidia.ro/2021/11/02/calendarul-de-advent-2/
https://patricialidia.ro/2022/11/04/calendarul-de-advent-3/
https://patricialidia.ro/2019/11/20/calendarul-de-advent/
https://patricialidia.ro/2021/11/16/activitati-craciun/
https://patricialidia.ro/2022/11/04/calendarul-de-advent-3/

De asemenea, te poți inspira și din Kitul digital cu fișe pentru imprimat și folosit în pregătirea Crăciunului creat de mine anul trecut! Este extrem de cuprinzător și te ajută să reduci stresul, pregătindu-te în tihnă pentru sărbători!

Facebook Comments

Similar Posts