Ți-ai stabilit niște obiective și ai început noul an cu intenția de a-l face cel mai bun an al tău de până acum! Și acum ce? Ce faci mai departe?

De prea multe ori, ne stabilim obiective fără un plan real. După cum a spus odată Benjamin Franklin: „Dacă nu reușești să planifici, plănuiești să eșuezi”.

Indiferent de ceea ce încerci să realizezi, trebuie să identifici o cale pentru a ajunge acolo – una care te va duce din prezent spre viitorul pe care ți-l imaginezi!

Deci, cum te ajută practic planificarea să îți atingi obiectivele?

1. Planificarea îți dă direcția

Cel mai mare beneficiu al stabilirii obiectivelor este că știi unde vrei să ajungi în viață! Procesul de planificare a obiectivelor și acțiunilor pe care trebuie să le întreprinzi pentru a ajunge acolo unde îți dorești îți oferă un sentiment de direcție. Cunoașterea scopului din spatele acțiunilor tale (cunoscut și ca „de ce-ul tău”) te menține motivat și pe drumul cel bun!

2. Planificarea te ajută să-ți amintești

Planificarea pe hârtie ne oferă un avantaj! Potrivit Science Daily, scrierea pe hârtie fizică poate duce la o activitate mai mare a creierului atunci când trebuie sp îți amintești informațiile. Când vine vorba de obiectivele, prioritățile, intențiile și planurile tale este important să le ții în prim plan. Sunt prea ușor uitate când suntem ocupați, copleșiți sau epuizați. Notându-le, le memorezi! Și la fel de important, revizuirea a ceea ce ai scris anterior (și ia în considerare să le rescrii) în mod regulat ajută și mai mult la sedimentarea informațiilor.

De exemplu, programează o sesiune de planificare săptămânală pentru a-ți nota obiectivele și acțiunile pe care le vei întreprinde în săptămâna următoare pentru a te apropia de atingerea lor!

3. Planificarea îți construiește încrederea

Înțelegerea obiectivelor și scopului oferă un impuls încrederii în sine. Cum? Chiar dacă obiectivele și scopul tău se vor schimba din când în când, știind care sunt ele – cel puțin pentru moment – îți crește gradul de satisfacție, de fericire, te face să fii strălucitoare în modul în care te prezinți lumii. Te vei simți mai concentrată, îți vei gestiona mai bine timpul și vei fi mai organizată!

4. Planificarea reduce stresul (și anxietatea)

S-ar putea să mă auzi vorbind despre creșterea productivității. Dar este important de reținut că scopul nu este să fii productivă non-stop. Făcând mai mult în mai puțin timp, creezi spațiu pentru ceea ce este cel mai important pentru tine – inclusiv îngrijirea de sine, timpul liber, relațiile, activitățile preferate, petrecerea timpului în aer liber, exercițiile fizice, călătoriile și multe altele! Se știe că aceste activități reduc stresul.

În plus, planificarea reduce anxietatea, oferindu-ți un sentiment de control asupra a ceea ce urmează! Actul de planificare în sine este calmant, aproape meditativ, deoarece îți limpezește mintea. De fapt, a te baza pe un planificator care să servească drept punct central pentru angajamentele și planurile tale reduce dezordinea – atât fizic, cât și mental.

5. Planificarea te conduce spre succes

Planificarea este cheia succesului tău. Cel mai adesea ne aruncăm cu capul înainte și ne apucăm de lucru fără a planifica acțiunile necesare. Totuși, nu este vorba despre plan, ci despre planificare. Cronologii realiste și gestionarea adecvată a timpului duc la o mai eficientă luare a deciziilor și la mini-reușite pe parcurs!

Te-am inspirat să începi planificarea? Alege să te înscrii și să participi la atelierul gratuit Atrage abundența banilor în viața ta și află ce îți dorești cu adevărat pe partea financiară, ce obstacole ai de depășit și, mai ales, cum planifici următorii pași!

Pentru a te înscrie la atelierele „Atrage abundența banilor în viața ta”, te invit să accesezi link-ul: https://bit.ly/3YYefbr

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *