pregătire pentru pană de curent
|

Lista de verificare în caz de urgență – cel mai ușor mod de a te pregăti

Ești pregătită pentru o urgență sau un dezastru natural? Indiferent dacă ai deja câteva consumabile de bază pregătite sau nu ai absolut nimic, sunt convinsă că pot da o mână de ajutor cu lista de verificare în caz de urgență.

De ce e importantă să fii pregătită pentru situații de urgență

Între cutremure, incendii, inundații și alte situații de urgență la care am fost martori în ultimii ani, zilele acestea mi s-a reamintit importanța de a fi pregătită pentru situații de urgență. În cazul unui dezastru sau al unei evacuări, ar putea fi dificil sau chiar imposibil să găsești lucruri de primă necesitate imediat, cum ar fi mâncare și apă, pentru o perioadă.

A avea cele necesare la îndemână nu îți va rezolva toate problemele, dar a ști că vei putea supraviețui imediat după un dezastru este mult mai bine decât alternativa. Deci, cum începi să te pregătești pentru o urgență?

Pregătirea trusei de urgență

Dacă nu ai mai nimic la îndemână pentru situații de urgență, este ușor să te simți copleșită la gândul sarcinii care te așteaptă. Dar nu trebuie să găsești un buncăr și să-l umpli cu mâncare pentru luni de zile – cheia este să începi cu elementele de bază, apoi să adaugi și altele.

Pregătirea pentru situații de urgență este de obicei discutată în termen de timp, iar o perioadă bună de timp pentru început este de 3 zile sau 72 de ore. Asta înseamnă să ai suficientă mâncare, apă și alte provizii pentru toți cei din casă pentru 72 de ore. Este suficient pentru a fi cu adevărat util într-o urgență la scară largă, fără a deveni copleșitor dacă abia acum începi demersul.

Pentru a te ajuta să îți creezi mai ușor un stoc de urgență pentru 72 de ore, am pregătit o listă de verificare în caz de urgență cu tot ceea ce e nevoie pentru a îți menține familia hrănită, hidratată și în stare bună de sănătate. Indiferent dacă ai deja niște provizii de urgență sau nu ai absolut nimic, această listă de verificare în caz de urgență te va asigura că nu ai uitat nimic important.

Lista de verificare în caz de urgență

Lista de verificare pe care o poți descărca de mai jos acoperă ceea ce aveți nevoie ca familie în materie de alimente, provizii, apă, unelte și alte articole pentru 72 de ore. Este posibil să ai deja multe dintre aceste lucruri acasă și orice nu ai deja ar trebui să fie ușor de găsit.

Și reține că nu trebuie să obții, cumperi totul de pe listă deodată. Le poți achiziționa în timp, adăugând unul sau două dintre articolele din lista de verificare în caz de urgență la lista de cumpărături ori de câte ori mergi la cumpărături.

În plus, tot acum poți să abordezi și kitul de urgență în caz de pană de curent prelungită. Despre acesta am scris aici:

https://patricialidia.ro/2021/11/05/cum-te-pregatesti-pentru-o-pana-de-curent-prelungita/

Așa că descarcă lista de verificare în caz de urgență, imprimă-o și începe să-ți pregătești trusa de urgență. Sper că nu va trebui să o folosim niciodată, dar este mai bine să fim în siguranță decât să ne pară rău!

Ai început deja să îți pregătești trusa de urgență?

Facebook Comments

Similar Posts